Η Apple εφάρμοσε νέα πολιτική στο App Store εξαιτίας του Steam Link

Η Apple εφάρμοσε νέα πολιτική στο App Store εξαιτίας του Steam Link

Η Apple εφάρμοσε νέα πολιτική στο App Store εξαιτίας του Steam Link.

Μετά την απόρριψη της εφαρμογής της Valve Steam Link από το App Store το Μάιο, η Apple αναθεώρησε προχθές τις οδηγίες της για να επιτρέψει τις εφαρμογές “mirroring”.

Αυτό το στοιχείο δεν αλλάζει τη μακροχρόνια πολιτική της να απορρίπτει εφαρμογές που πωλούν παιχνίδια και άλλο λογισμικό για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα οποιασδήποτε ανταγωνιστικής πλατφόρμας που πιθανόν να βλάπτει τα συμφέροντα της. Ωστόσο, αυτή η ενημέρωση σημαίνει ότι η Valve θα είναι σε θέση να υποβάλει ξανά το Steam Link για να συμπεριληφθεί στο κατάστημα εφαρμογών του App Store, το οποίο επιτρέπει στους παίκτες να μεταφέρουν τα παιχνίδια από τους υπολογιστές τους στις συσκευές iOS.

Το Steam είναι η μεγαλύτερη αγορά βιντεοπαιχνιδιών για επιτραπέζιους υπολογιστές και με την εφαρμογή Steam Link, οι παίκτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις βιβλιοθήκες των παιχνιδιών απευθείας από τα τηλέφωνά τους. Το Steam Link είναι ήδη διαθέσιμο σε ανοιχτό beta για συσκευές Android.

Η αρχική απόφαση της Apple να μπλοκάρει την συγκεκριμένη εφαρμογή οφείλεται πιθανώς στο γεγονός πως η εταιρεία ήθελε να προφυλάξει το μοντέλο εσόδων της – από ανταγωνίστριες εταιρείες που προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες. Με τη νέα πολιτική, θα επιτρέπονται οι εφαρμογές να μεταφέρονται από τους επιτραπέζιους υπολογιστές κατευθείαν στις συσκευές με λειτουργικό σύστημα iOS, εφόσον οι παίκτες δεν κάνουν αγορές απευθείας από τις κινητές τους συσκευές, αλλά μόνο από το PC.

Ωστόσο, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της Valve για κακή συμπεριφορά από την Apple, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η συγκεκριμένη εταιρεία υποδαυλίζει άμεσα τα συμφέροντα του ανταγωνιστή της, και όσο καλοπροαίρετος μπορεί να είναι κάποιος, το Steam Link δεν παύει να είναι μία ύποπτη κίνηση που ίσως να κρύβει πολλά πράγματα από πίσω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας