Το iPhone θα χρησιμεύσει ως κλειδί για τις πόρτες των δωματίων στα ξενοδοχεία

Το iPhone θα χρησιμεύσει ως κλειδί για τις πόρτες των δωματίων στα ξενοδοχεία

Το iPhone θα χρησιμεύσει ως κλειδί για τις πόρτες των δωματίων στα ξενοδοχεία.

Σύντομα θα έχετε τη δυνατότητα να ανοίξετε το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας, ή την πόρτα του αυτοκινήτου σας με το iPhone σας. Αρκετά μέσα μαζικής ενημέρωσης στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι η Apple σκέφτεται να δώσει πλήρη πρόσβαση στα τσιπ NFC του iPhone σε προγραμματιστές τρίτου μέρους, γεγονός που θα επιφέρει πολλές νέες δυνατότητες για τους ιδιοκτήτες iPhone.

Ορισμένες από αυτές τις νέες δυνατότητες μπορεί να περιλαμβάνουν τη χρήση του iPhone ως κλειδί για το ξεκλείδωμα της πόρτας, αντί της κάρτας για το δωμάτιο του ξενοδοχείου

Τα τσιπ NFC βρίσκονται στις συσκευές της Apple εδώ και αρκετό καιρό. Ωστόσο, το πρόβλημα μέχρι τώρα ήταν ότι οι συσκευές ήταν κάπως περιορισμένες στις λειτουργίες τους, οπότε με το νέο εγχείρημα της Apple ότι θα προστεθούν καινούργιες δυνατότητες οι οποίες θα είναι πολύ πιο εξελιγμένες.

Τα ΜΜΕ της Αμερικής λένε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με την HID Global ούτως ώστε να κάνει αυτήν την ιδέα πραγματικότητα και μάλιστα ασχολούνται πάνω σε αυτό το έργο περίπου τέσσερα χρόνια

Πιθανότατα, το νέο χαρακτηριστικό να κάνει το ντεμπούτο του στο επόμενο κινητό λειτουργικό σύστημα της Apple, το iOS 12.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται στις αρχές του επόμενου μήνα, όταν θα ξεκινήσει το WWDC, η Παγκόσμια Διάσκεψη Προγραμματιστών που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι μόλις κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, θα είναι σε θέση να το χρησιμοποιήσουν ακόμη και τα παλαιότερα τηλέφωνα εύκολα και απλά, κατεβάζοντας μια ενημέρωση λογισμικού που θα υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία.

Bέβαια δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν η παρούσα λειτουργία θα διατίθεται δωρεάν ή με χρέωση, ωστόσο πολύ πιθανότερο είναι να συμβεί το πρώτο. Επιπλέον να επισημάνουμε πώς το ξεκλείδωμα της πόρτας με τη συσκευή iPhone θα επρόκειτο πραγματικά για μία επανάσταση στον τομέα των ξενοδοχείων, επίσης θα λύσει και τα χέρια των πελατών, γλιτώνοντας έτσι τις περαιτέρω διαδικασίες που απαιτούνται για να εισέλθουν εντός των δωματίων τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας