Η Apple ίσως γίνει η πρώτη εταιρία με χρηματιστηριακή αξία 1 τρις δολάρια

Η Apple ίσως γίνει η πρώτη εταιρία με χρηματιστηριακή αξία 1 τρις δολάρια

Η Apple ίσως γίνει η πρώτη εταιρία με χρηματιστηριακή αξία 1 τρις δολάρια.

Τους τελευταίους μήνες, η Apple φλερτάρει με ένα απίστευτο επίτευγμα που πραγματικά φαντάζει αδιανόητο για μία ιδιωτική εταιρεία, δηλαδή, πολύ πιθανό κάποια στιγμή κατά τους επόμενους μήνες του τρέχοντος έτους να γίνει η πρώτη εταιρεία που θα έχει φτάσει σε χρηματιστηριακή αξία το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Ιδίως, μετά την ανακοίνωση της Τρίτης για τα σπουδαία κέρδη που παρουσίασε το πρώτο τρίμηνο του 2018, ο τεχνολογικός γίγαντας με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι είναι μόλις μία ανάσα για να πετύχει το ακατόρθωτο.

Η τιμή της μετοχής της Apple την Παρασκευή έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών για την εταιρεία, αγγίζοντας τα 183,83 δολάρια, κι αν υπολογίσουμε πως η Apple έχει περίπου 5,07 δισεκατομμύρια μετοχές στην αγορά, το κεφαλαιο της εταιρείας σήμερα βρίσκεται περίπου στα 931 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι αρκετοί σημαντικοί οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως η στιγμή που η Apple θα φτάσει σε αξία το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια δεν είναι πολύ μακριά , γεγονός που θα μπορούσε να συμβεί μέσα σε λίγους μήνες ή και εβδομάδες. Ένας αναλυτής προβλέπει ότι το επίτευγμα θα έρθει όταν η Apple θα παρουσιάσει τα τρία νέα μοντέλα iPhones της, τα οποία θα κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή αργότερα φέτος.

Ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε πως αν επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος θα είναι καθαρά ένα συμβολικό επίτευγμα, χωρίς καμία εγγενή σημασία, εκτός από την υπενθύμιση της εκπληκτικής επιτυχίας της Apple.

Ο Dan Ives, επικεφαλής της τεχνολογικής έρευνας στη GBH Insights, δήλωσε: Αυτό το πολυπόθητο επίτευγμα για την Apple θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα, διότι πέρα από την συμβολική σημασιολογία του, θα χαρακτηριστεί και ως ένα ιστορικό γεγονός για την παγκόσμια αγορά, αφού θα επρόκειτο για ένα σημείο αναφοράς.

Για να φτάσει η εταιρεία την χρηματιστηριακή αξία του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, η τιμή της 1 μετοχής θα πρέπει να φτάσει τα 197,24 δολάρια, κάτι που σε θεωρητικό επίπεδο εκτιμάται ως ένα εφικτό επόμενο βήμα, οπότε δεν μένει παρά να δούμε αν θα συμβεί μέσα σε λίγο καιρό ή θα πρέπει να περιμένουμε λίγο παραπάνω για να γίνουμε μάρτυρες αυτού του ιστορικού αποτελέσματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας