Η Apple κατέγραψε έσοδα ύψους 53,3 δισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο του 2018

Η Apple κατέγραψε έσοδα ύψους 53,3 δισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο του 2018

Η Apple κατέγραψε έσοδα ύψους 53,3 δισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο του 2018.

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2018, αναφέροντας πως τα τριμηνιαία έσοδα έφτασαν στο αστρονομικό ποσό των 53,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Για να επιτευχθεί αυτή η κερδοφορία πουλήθηκαν 41,3 εκατομμύρια συσκευές IPhones, 11,5 εκατομμύρια IPads, και 3,72 εκατομμύρια Mac.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καταφέραμε να επιτύχουμε ένα από τα καλύτερα και πιο κερδοφόρα τρίμηνα στην ιστορία της εταιρείας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, ο Tim Cook. «Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2018 οφείλονται κατά κύριο λόγο στις συνεχιζόμενες ισχυρές πωλήσεις του iPhone».

Το iPhone εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των εσόδων της Apple, καθώς αυτή η συγκεκριμένη οικογένεια προϊόντων έφερε σε έσοδα 29,9 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 53,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον πρέπει να επισημάνουμε πως τα έσοοδα από τις συσκευές iPhone αυξήθηκαν σημαντικά – κατά 20% – σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ενώ οι πωλήσεις μονάδων iPhones και iPads αυξήθηκαν αισθητά, οι Mac συσκευές γνώρισαν μείωση κατά 13% μειώθηκαν.

Πριν από ένα χρόνο, την ίδια αντίστοιχη περίοδο, η Apple πώλησε 41,026 εκατομμύρια μονάδες iPhones, 11,424 εκατομμύρια iPads και 4,292 εκατομμύρια Mac.

Εντούτοις, παρά τις χαρές και τα πανηγύρια από μεριάς Apple, αξίζει να σημειώσουμε πως στην πρώτη θέση σε πωλήσεις smartphone για το συγκεκριμένο τρίμηνο βρίσκεται η Samsung, στη δεύτερη θέση ανέβηκε η Huawei και στην τρίτη Apple, οπότε είναι λίγο περίεργο να βλέπεις κάποια εταιρεία να ζητωκραυγάζει από χαρά ενώ εκτοπίστηκε στην τρίτη θέση για το γ’ τρίμηνο του 2018.

Παρόλα αυτά πρέπει να αναγνωρίσουμε πως ο Αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας παραμένει μία σταθερή αξία στο χώρο των κινητών τηλεφώνων, και αναμφισβήτητα ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή να γνωρίσει τον εκτοπισμό από την δεύτερη στην τρίτη θέση, αφού και η Huawei έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου, και κατά συνέπεια θα ήταν ανεπίτρεπτο να αμφισβητήσουμε την διαχρονική αξία της κινεζικής εταιρείας, άλλωστε κι αυτή κατασκευάζει σπουδαία κινητά τηλέφωνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας