ΑρχικήHow toΑγορά Smartphone, πως επιλέγουμε κινητό τηλέφωνο, οδηγός

Αγορά Smartphone, πως επιλέγουμε κινητό τηλέφωνο, οδηγός

Αγορά Smartphone, πως επιλέγουμε κινητό τηλέφωνο, πλήρης οδηγός με κατατοπιστικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να πάρετε σωστές αποφάσεις
.

Η αγορά ενός έξυπνου κινητού τηλεφώνου δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζει ο περισσότερος κόσμος, ιδίως εάν πρόκειται για οικονομικό και φθηνό smartphone που εκεί πλέον βάσει του μικρού οικονομικού προϋπολογισμού οι επιλογές περιορίζονται και αναγκαστικά ορισμένες φορές κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα.

Παρακάτω θα σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές για να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση κατά την αγορά ενός smartphone και να σιγουρευτείτε πως έχετε επιλέξει τη σωστή συσκευή ακόμα και με λίγα χρήματα ή έστω με μεσαίο οικονομικό προϋπολογισμο.

Πίνακας περιεχομένων

Smartphone λειτουργικό σύστημα

Μάθετε μερικές βασικές διαφορές μεταξύ των λειτουργικών συστημάτων

Το iPhone (γνωστό και ως iOS) είναι γνωστό για την ευκολία χρήσης, την ασφάλεια και την καθαρή ενσωμάτωση του με άλλα προϊόντα της Apple.

Το Android συνδέεται με την ενσωμάτωση των υπηρεσιών Google, την ικανότητα του να προσαρμόζεται με ένα πλήθος άπειρων εφαρμογών και συνήθως έχει χαμηλότερο κόστος από τα iPhone (όχι πάντα ανάλογα το μοντέλο).

Τα Windows Phone είναι λιγότερο συνηθισμένα, αλλά υπογραμμίζουν την ολοκλήρωση με τα προϊόντα της Microsoft και προσφέρουν λογισμικό κάμερας υψηλής ποιότητας σε ορισμένα μοντέλα.

Θα σας πρότεινα πάνω σε αυτό το κομμάτι των λειτουργικών συστημάτων να πάτε σε ένα κατάστημα και να δοκιμάσετε διάφορες συσκευές με την προοπτική να κατασταλάξετε σε ένα ορθό συμπέρασμα. Αυτό θα σας δώσει μια καλή αίσθηση της διασύνδεσης και της αίσθησης κάθε λειτουργικού συστήματος.

Προσδιορίστε το εύρος των τιμών που σας ενδιαφέρουν

Τα τηλέφωνα iOS (iPhones) είναι συνήθως πιο ακριβά από ό, τι τα αντίστοιχοι Android. Μεταξύ των κατασκευαστών τηλεφώνων, η Apple και η Samsung είναι συνήθως από τα πιο ακριβά (με μοντέλα που κυμαίνονται από 400 έως 900 ευρώ λιανική τιμή), ενώ τα HTC, LG, Huawei, Meizu τείνουν να παράγουν χαμηλότερου κόστους επιλογές (μερικά smartphone χαμηλής απόδοσης μπορούν να αποκτηθούν ακόμη και κάτω από 100 ευρώ).

Λάβετε υπόψιν σας πως οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών επιδοτούν τα τηλέφωνα όταν αγοράζονται μαζί με ένα συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας ή και μάλιστα μερικές φορές υπάρχει η δυνατότητα να σας το δώσουν και δωρεάν, ανάλογα τη σύμβαση του συμβολαίου και το κόστος του smartphone.

Ωστόσο, η μεθοδολογία με το πρόγραμμα μηνιαίας χρέωσης συνήθως σας δεσμεύει από 1 έως 2 έτη με συμβόλαιο, και περιλαμβάνει κυρώσεις για πρόωρη ακύρωση, οπότε σκεφτείτε πολύ καλά πριν πράξετε οτιδήποτε.

Κάποιοι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας χρεώνουν επίσης ένα επιπρόσθετο μηνιαίο τέλος της συσκευής για να αντισταθμίσουν τη μικρή ή μηδενική διαφορά εκ των προτέρων στο smartphone σας. Να θυμάστε ότι υπάρχουν πολλά ψιλά γράμματα στο συμβόλαιο που θα υπογράψετε, και μάλιστα πρόκειται για πολλές σελίδες, και από τους 9 στους 10 δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τα διαβάσουν.

Επιπλέον εάν μετά από λίγο καιρό υπάρξει διαφωνία μετά την υπογραφή του συμβολαίου σας με τον πάροχο σας, και και προτιμήσετε να λύσετε τις διαφορές σας δικαστικώς, τότε πιθανότατα η δίκη θα είναι χαμένη από χέρι, εναντίον σας φυσικά, πράγμα που σημαίνει ότι θα πληρώσετε και τα δικαστικά έξοδα

Εξετάστε εάν συσκευές και τα λογισμικά που έχετε ήδη στην κατοχή σας, είναι συμβατά με το νέο smartphone

Εάν έχετε ήδη ένα tablet, laptop ή έναν υπολογιστή, σίγουρα θα είσαστε κατασταλαγμένοι πώς δουλεύουν και πώς συμπεριφέρονται με τις υπηρεσίες και το λογισμικό που εργάζεστε. Εάν είσαστε ικανοποιημένοι, καλό θα ήταν να αγοράσετε ένα τηλέφωνο με αντίστοιχη υποστήριξη προγραμματιστών, για παράδειγμα, οι υπολογιστές της Apple και τα iPad είναι συχνά συμβατά με τις εφαρμογές iPhone. Ωστόσο, σημειώστε ότι οποιοδήποτε τηλέφωνο μπορεί να συνδεθεί και να λειτουργήσει με σχεδόν οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα υπολογιστή.

Εφόσον λειτουργείτε εργαλεία παραγωγικότητας στο σπίτι ή το γραφείο της Microsoft Office ή της Google, θα έχετε την καλύτερη ενσωμάτωση και υποστήριξη χρησιμοποιώντας ένα τηλέφωνο Windows Phone ή Android αντίστοιχα (αν και σημειώστε ότι τόσο η Microsoft, όσο και η Google προσφέρουν τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές τους και για το ανταγωνιστικό λειτουργικό σύστημα).

Προσδιορίστε ποια χαρακτηριστικά ταιριάζουν στις ανάγκες σας

Κάθε λειτουργικό σύστημα διαθέτει ορισμένα ιδιόκτητα χαρακτηριστικά, ενώ τα βασικά χαρακτηριστικά, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, η περιήγηση στο Web και οι χάρτες θα είναι διαθέσιμα σε όλα τα συστήματα.

Το iOS / iPhone διαθέτει αποκλειστικά χαρακτηριστικά όπως Siri, σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων, FaceTime chat και υποστήριξη iCloud.

Το Android διαθέτει το Google Now, widgets homescreen για προσαρμογή και επιτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογών τρίτων (που σημαίνει ότι μπορείτε να κατεβάσετε προγράμματα από το διαδίκτυο και να τα εγκαταστήσετε εκτός του οικοσυστήματος Play Store). Τα περισσότερα τηλέφωνα Android διαθέτουν επίσης αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων, χώρο αποθήκευσης στο νέφος για εικόνες, και υποστηρίζουν τη χρήση του Google Drive για έγγραφα.

Το Windows Phone χρησιμοποιεί Cortana για φωνητική ενεργοποίηση λειτουργιών, προσαρμόζει την αρχική οθόνη “Live Tiles” και ενσωματώνει επιλογές Word, Excel, PowerPoint και PDF.

Εξετάστε τις εφαρμογές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε

Πολλές δημοφιλείς εφαρμογές (π.χ. Google Maps, MS Office, και η Apple Music) προσφέρονται σε όλα τα λειτουργικά συστήματα, ωστόσο υπάρχουν κάποιες εφαρμογές (π.χ. iMessage, Facetime, και το Google Now) που είναι αποκλειστικά για τους αντίστοιχες πλατφόρμες . Ελέγξτε το κατάστημα εφαρμογών που συσχετίζεται με κάθε επιλογή για να βεβαιωθείτε ότι οι εφαρμογές που θέλετε είναι προσβάσιμες ( Apple Store, Google Play , Windows app store).

Σε γενικές γραμμές, εάν δεν προσφέρεται μια δημοφιλής εφαρμογή στο λειτουργικό σύστημα ενός ανταγωνιστή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει μια εναλλακτική εφαρμογή, η οποία είναι λειτουργικά παρόμοια.

Το iOS και το Android έχουν αποδεδειγμένα πολύ ευρύτερη υποστήριξη από τα Windows.

Οι αγορές της εφαρμογής σας που συνδέονται με τον λογαριασμό σας στο κατάστημα, θα σας επιτρέψουν να μεταφέρετε τις αγορές σας σε οποιαδήποτε μελλοντικό τηλέφωνο, εφόσον χρησιμοποιείτε το ίδιο λειτουργικό σύστημα.

Επιλέξτε σωστό λειτουργικό σύστημα

Για τους περισσότερους ανθρώπους, ο αποφασιστικός παράγοντας θα είναι η προσωπική προτίμηση. Αυτοί που ψάχνουν για ένα απλό interface και ένα ασφαλές σύστημα τείνει να τους αρέσει το iOS που υποστηρίζεται από το iPhone, ενώ όσοι αναζητούν περισσότερες προσαρμοσμένες επιλογές και χαμηλότερο κόστος σε γενικές γραμμές θα προτιμούσαν πιθανόν Android ή Windows τηλέφωνα.

Επιλογή μοντέλου Smartphone

Επιλέξτε πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας

Οι περισσότεροι πάροχοι είθεισται να προσφέρουν μία ευρεία γκάμα επιλογών τηλεφώνου μεταξύ των λειτουργικών συστημάτων (κανένα λειτουργικό σύστημα δεν είναι αποκλειστικά εξουσιοδοτημένο σε έναν πάροχο, εκτός σπάνιων περιπτώσεων). Οι μεγάλοι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας συχνά επιδοτούν τα τηλέφωνα ή προσφέρουν διαφορετικά σχέδια πληρωμών και συνδυασμούς συμβολαίων για να μειώσουν το αρχικό κόστος των smartphones.

Ορισμένοι πάροχοι σας επιτρέπουν να παραιτηθείτε από ένα συμβόλαιο (αλλά όχι τζάμπα), ενώ πληρώνετε το τηλέφωνο ως μέρος των μηνιαίων σας δαπανών. Η ακύρωση της υπηρεσίας σας θα σας αναγκάσει να πληρώσετε τα υπόλοιπα έξοδα του τηλεφώνου ταυτόχρονα και δεν θα υπάρξει απολύτως κανένα θέμα.

Τα ξεκλείδωτα τηλέφωνα είναι smartphones που αγοράζονται εκτός των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και συνεπώς δεν συνδέονται με σύμβαση τηλεφωνικής υπηρεσίας. Είναι ακριβότερα, αλλά σας επιτρέπουν πολύ μεγαλύτερη ευελιξία αν χρειαστεί ποτέ να αλλάξετε τηλεφωνικούς παρόχους.

Αν αγοράσετε ένα ξεκλειδωμένο τηλέφωνο, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει διπλό έλεγχο ότι το μοντέλο είναι συμβατό με το δίκτυο του συγκεκριμένου φορέα. Οι περισσότεροι φορείς έχουν μια ιστοσελίδα όπου μπορείτε να ελέγξετε τη συμβατότητα με τις πληροφορίες ταυτότητας του μοντέλου του τηλεφώνου σας,

Επιλέξτε μια υπηρεσία καρτοκινητής τηλεφωνίας που λειτουργεί καλύτερα στις προτιμήσεις σας

Οι φορείς καρτοκινητής τηλεφωνίας συνήθως προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών προπληρωμένου χρόνου ομιλίας με αρκετά λεπτά, SMS και δεδομένα για περιήγηση στο διαδίκτυο.

Τα κακά της καρτοκινητής τηλεφωνίας ότι σαφώς έχουν κάποιους περιορισμούς, όμως από την άλλη πλευρά σας δίνεται η δυνατότητα να μειώσετε το μηνιαίο κόστος, μέχρι και να το μηδενίσετε, ανάλογα τη χρήση φυσικά, αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο από το τηλέφωνό σας, εάν δεν είστε συνδεδεμένοι σε κάποιο δημόσιο δίκτυο WiFi.

Επιλέξτε μέγεθος οθόνης smartphone

Το μέγεθος της οθόνης μετριέται επίσημα σε ίντσες (και όχι σε εκατοστά) από τη μια γωνία έως την άλλη γωνία, δηλαδή διαγώνια. Σε γενικές γραμμές, το μέγεθος της οθόνης είναι θέμα προτίμησης. Οι μικρότερες οθόνες smartphone μπορεί να ταιριάζουν καλύτερα στην τσέπη σας, είναι πιο εύχρηστες ως συσκευές, και είναι συχνά φθηνότερες. Οι μεγαλύτερες οθόνες μπορεί να είναι προτιμότερες, εάν σκοπεύετε να παρακολουθήσετε βίντεο και να παίζετε παιχνίδια.

Το iPhone προσφέρει τη σειρά “SE” για μικρά τηλέφωνα και τη σειρά “Plus” για μια πολύ μεγάλη οθόνη.

Τα τηλέφωνα Android διατίθενται σε ένα ευρύ φάσμα μεγεθών: υπάρχουν μικρότερα μοντέλα μικρού προϋπολογισμού, όπως το Moto G ή το Galaxy S Mini. Όπως τα μοντέλα υψηλότερων επιδόσεων και ποιοτικότερων χαρακτηριστικών είναι το Galaxy S ή η σειρά HTC One, καθώς και υπερμεγέθη μοντέλα όπως το Galaxy Note ή το Nexus 6P.

Η Nokia προσφέρει μοντέλα τηλεφώνων των Windows που κυμαίνονται από οθόνες 4 έως 6 ιντσών.

Αποφασίστε πως θέλετε να είναι το μοντέλο του τηλεφώνου σας

Τα νεότερα τηλέφωνα είναι συνήθως ταχύτερα και πιο ισχυρά από τις αντίστοιχες παλαιότερες εκδόσεις τους, αλλά θα έχουν υψηλότερο κόστος. Συγκεκριμένα, τα παλαιότερα μοντέλα τηλεφώνων θα έχουν έναν πιο αργό χρόνο λειτουργίας με σύγχρονες εφαρμογές.

Για τους μικρούς οικονομικούς προϋπολογισμούς, ένας καλός συμβιβασμός είναι να περιμένετε κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να πέσει η τιμή του αγαπημένου επιθυμητού smartphone που το έχετε βάλει στο μάτι.

Να θυμάστε ότι ένα μοντέλο συνήθως η τιμή του πέφτει κατακόρυφα όταν βγει το αμέσως επόμενο καινούργιο στην αγορά, δηλαδή ο διάδοχος του. Αυτό έγκειται καθαρά στη δικιά σας προτίμηση τι θα πράξετε.

Ανεξάρτητα από την επιλογή σας, καταλαβαίνετε ότι η τεχνολογία κινείται πολύ γρήγορα και ότι τα παλαιότερα μοντέλα smartphone δεν είναι εφοδιασμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Πόσο χώρο αποθήκευσης χρειάζεστε για το smartphone σας;

Η αποθήκευση ενός τηλεφώνου (συνήθως αναφέρεται σε gigabytes ή GB) είναι ένα μέτρο για το πόσα αρχεία (φωτογραφίες, βίντεο, εφαρμογές) μπορεί να αποθηκεύσει ανά πάσα στιγμή. Ο αποθηκευτικός χώρος επηρεάζει σημαντικά την τιμή του smartphone, οπότε σκεφτείτε πόσα πράγματα είναι πιθανό να χρειαστείτε για να εγκαταστήσετε στο νεό μοντέλο τηλεφώνου σας.

Για παράδειγμα, ο χώρος αποθήκευσης είναι η μόνη διαφορά μεταξύ ενός iPhone 64GB και του iPhone 128GB,

Το 64GB εκτιμάται ότι περιέχει περίπου 40.000 φωτογραφίες ή 16.000 τραγούδια MP3, αλλά να έχετε κατά νου ότι η αποθήκευση του τηλεφώνου σας πρέπει επίσης να φιλοξενεί όλες τις εφαρμογές που έχετε αγοράσει ή χρειάζεστε.

Ορισμένα τηλέφωνα Android (αλλά όχι όλα) υποστηρίζουν την επέκταση αποθήκευσης με την αγορά κάρτας microSD. Τα iPhones δεν υποστηρίζουν την επέκταση αποθήκευσης σε όλα τα μοντέλα, κάτι που συνεπάγεται με περιορισμό κινήσεων από την πλευρά σας αναφορικά με την αποθήκευση αρχείων.

Εξετάστε την ποιότητα της κάμερας στο smartphone

Παρόλο που τα smartphones είναι γνωστά για τη λήψη φωτογραφιών υψηλής ποιότητας, εν τούτοις, για να μην τρέφετε αυταπάτες, η πραγματική ποιότητα εικόνας θα διαφέρει αρκετά μεταξύ των μαρκών και των μοντέλων. Ο καλύτερος τρόπος για να μετρήσετε την ποιότητα της κάμερας σε ένα τηλέφωνο είναι να αναζητήσετε δείγματα online που έχουν τραβήξει κάποια άτομα με το εκάστοτε μοντέλο smartphone.

Ενώ οι κατασκευαστές συχνά διαφημίζουν τον αριθμό των megapixel μιας κάμερας, στην πραγματικότητα έχουν ιδιαίτερη σημασία και άλλα χαρακτηριστικά όπως το ISO, η απόδοση χαμηλού φωτισμού, η φωτεινότητα και μείωση κουνήματος στο βίντεο τα οποία είναι εξίσου σημαντικό να εξεταστούν.

Τα περισσότερα μοντέρνα smartphones είναι εξοπλισμένα με εμπρός και πολλές πίσω κάμερες, και φλας, ενώ υποστηρίζουν επεκτάσεις τρίτων εταιρειών ανεβάζοντας κατακόρυφα την ποιότητα των εικόνων.

Τα iPhones είναι γνωστά για την υψηλή ποιότητα λογισμικού κάμερας, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να τραβάει καταπληκτικά βίντεο που προσομοιάζουν σε ποιότητα τις βιντεοκάμερες των 300 ευρώ, και δεν πρόκειται για σχήμα λόγου αλλά είναι η αληθινή διάσταση των πραγμάτων.

Μια άλλη περίπτωση που αξίζει να σημειωθεί  είναι το Lumia 1020 Windows Phone έχει σχεδιαστεί ειδικά για βαριά χρήση κάμερας.

Εξετάστε τη διάρκεια της μπαταρίας του τηλεφώνου

Η τεχνολογία μπαταριών βελτιώνεται σταθερά χρόνο με το χρόνο, και κατά συνέπεια τα νεότερα τηλέφωνα τείνουν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ωστόσο οι συνήθειες χρήσης σας είναι αυτό που πραγματικά υπαγορεύει πόσο καιρό θα διαρκεί η μπαταρία. Το να μιλάτε στο τηλέφωνο, να παίζετε παιχνίδια και να χρησιμοποιείτε εφαρμογές μαζί με wifi θα εξαντλεί τη μπαταρία ταχύτερα.

Η μέση διάρκεια ζωής της μπαταρίας του smartphone μπορεί να κυμανθεί από 8-18 ώρες σε βαριά χρήση και να φτάσει μέχρι μερικές μέρες (σπάνια) εάν δεν το χρησιμοποιήσετε.

Τα περισσότερα μοντέλα Android δεν υποστηρίζουν τις αποσπώμενες μπαταρίες. επίσης και τα iPhones δεν υποστηρίζουν αντικαταστάσιμες μπαταρίες σε κανένα μοντέλο.

Ορισμένα νεότερα τηλέφωνα Android χρησιμοποιούν τεχνολογία γρήγορης φόρτισης της μπαταρίας, καθιστώντας την επαναφόρτιση ως μία τυπική διαδικασία που διαρκεί ελάχιστο χρόνο (π.χ. στη σειρά Samsung Galaxy S ή στη σειρά Motorola Droid Turbo). Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι τα τηλέφωνα με γρήγορη φόρτιση μπορούν να επιτύχουν φόρτιση 50% σε περίπου 30 λεπτά.

Επιλέξτε σύμφωνα με τον επεξεργαστή και τη RAM

To συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, γιατί πολύ απλά ένας καλός επεξεργαστής και μία μεγάλη RAM θα σας δώσουν τη δυνατότητα να μεταχειριστείτε βαριές εφαρμογές και παιχνίδια με βαριά γραφικά τα οποία απαιτούν παράλληλα αρκετή επεξεργαστική ισχύ.

Aρκετοί Κινέζοι κατασκευαστές (όχι μόνο) έχουν την κακή συνήθεια να παραπλανούν τον κόσμο βάζοντας υψηλά νούμερα επεξεργαστών και Ram με την ειδοποιό διαφορά πως είναι εξαιρετικά κατωτέρας ποιότητας τσιπ.

Για να μην πέσετε θύμα των τεχνασμάτων που εφαρμόζουν οι εταιρείες για να ξεπουλήσουν εύκολα το εμπόρευμα τους, όταν βλέπετε κάποιο Smartphone των 100 ευρώ σε ένα διαδικτυακό κατάστημα με δυσθεώρητα υψηλά νούμερα αυτών των εξαρτημάτων (RAM και ROM) θα πρέπει να μπείτε στη διαδικασία να υποπτευθείτε πως κάτι δεν πάει καλά, εκτός και αν πρόκειται για μοντέλο ναυαρχίδα των παλαιότερων ετών και επιδιώκουν να το ξεφορτωθούν όσο κι όσο.

Οπότε για να βεβαιωθείτε πως δεν επρόκειτο για παραπλάνηση, καλό θα είναι να κοιτάξετε τις κριτικές στα e-shop των άλλων πελατών που αγόρασαν αυτό το smartphone, και αν αντιληφθείτε πως κάτι δεν πάει καλά, τότε θα είναι η αφορμή για να κοιτάξετε κάτι άλλο.

Ψάξτε για προσφορές smartphones

Αρκετά ηλεκτρονικά καταστήματα τύπου eShop βγάζουν μεμονωμένες προσφορές για smartphones, που φτάνου μείον 30% έως 40%, σε δελεαστικές και ανταγωνιστικές τιμές που πιθανόν να μην περάσουν απαρατήρητες από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, όμως η συγκεκριμένη περίπτωση συμβαίνει σπάνια και από τη μεριά σας πρέπει να παρακολουθείται στενά το ζήτημα και να πέσετε στην κατάλληλη στιγμή που θα βγει η προσφορά, αφού αυτές οι προωθητικές ενέργειες δεν γίνονται συχνά, κάτι τέτοιο συμβαίνει για παράδειγμα στο Black Friday.

Ως εκ τούτου σας προτείνω, αν έχετε την ευχέρεια να ξοδέψετε κάποιες ημέρες για ενδελεχή περιήγηση στο διαδίκτυο, με γνώμονα να επισκεφτείτε πολλά e-shops. Και που ξέρεις το αγαπημένο σου κινητό τηλέφωνο να βρίσκεται στην τιμή που θα μπορείς να το αγοράσεις.

Επιπλέον μερικά e-shops σας δίνουν τη δυνατότητα να ρωτήσετε για μία συγκεκριμένη προσφορά που θα θέλατε να σας κάνει το κατάστημα, όπως της τάξεως 10%, 20% 30% μείον για κάποιο μοντέλο που επιθυμείτε να αποκτήσετε διακαώς, και όποτε θελήσει ο επιχειρηματίας του καταστήματος να σας στείλει ειδοποίηση μέσω email ότι σε μία εβδομάδα και για μόνο δύο ημέρες θα σας κάνει το χατίρι να το αγοράσεις τόσο φτηνά.

Αλλά όπως και να έχει το πράγμα, εσείς δεν έχετε να χάσετε τίποτα αν κάνετε μία ερώτηση και σε κατάστημα δεν ακολουθούν τα δωσα στρατηγική, αφού στην τελική ανάλυση λεφτά θα τους δώσετε, μην το δείτε σαν αγγαρεία ή ντροπή.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166