Η Apple σταματάει την κατασκευή του ιρλανδικού κέντρου δεδομένων, εξαιτίας καθυστερήσεων

Η Apple σταματάει την κατασκευή του ιρλανδικού κέντρυ δεδομένων, εξαιτίας καθυστερήσεων

Η Apple σταματάει την κατασκευή του ιρλανδικού κέντρου δεδομένων εξαιτίας των καθυστερήσεων.

Η Apple αποφάσισε να μην προχωρήσει στη δημιουργία του νέουιρλανδικού κέντρου δεδομένων που ήθελε να αρχίσει να κατασκευάζει στη δυτική πόλη του Athenry, διότι χρειαζόταν πολύ χρόνο για να ολοκληρωθεί αυτό μεγαλεπήβολο σχέδιο.

Ο τεχνολογικός γίγαντας σκόπευε να χτίσει το τελευταίο ευρωπαϊκό κέντρο δεδομένων του στην Ιρλανδία, λόγω της εγγύτητάς του με τις πράσινες πηγές ενέργειας – μια ευθύνη που συνεχίζει να την παίρνει πολύ στα σοβαρά. Ωστόσο, αυτά τα σχέδια παρεμποδίστηκαν από τον αργό ρυθμό σχεδιασμού πού οφείλεται κατά κόρον στις δημόσιες αρχές της χώρας.

«Παρά τις γιγάντιες προσπάθειές μας, οι καθυστερήσεις στη διαδικασία έγκρισης μας ανάγκασαν να κάνουμε άλλα σχέδια, και τελικά δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία του νέου κέντρου δεδομένων που σκοπεύουμε να χτίσουμε με μεγάλη χαρά», ανέφερε η Apple σε δήλωση της. «Ενώ η παρούσα κατάσταση φαντάζει πραγματικά απογοητευτική, αυτή η αποτυχία δεν θα μειώσει τον ενθουσιασμό μας για μελλοντικά έργα στην Ιρλανδία καθώς η επιχείρησή μας συνεχίζει να αναπτύσσεται».

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιρλανδίας ενέκρινε τα σχέδια για την κατασκευή του κέντρου δεδομένων, αλλά οι κάτοικοι της περιοχής είχαν έντονες αντιρρήσεις επί του θέματος, οι οποίες κατέληξαν σε δικαστική μάχη. Αυτές οι επανειλημμένες εκκλήσεις αποτέλεσαν τον κύριο παράγοντα που καθυστέρησε τα σχέδια της εταιρείας να κατασκευάσει μια εγκατάσταση στην περιοχή.

«Δεν αμφισβητείται ότι η απόφαση της Apple είναι πολύ απογοητευτική, ιδιαίτερα για την περιοχή Athenry της Ιρλανδίας», δήλωσε η υπουργός Επιχειρήσεων της Ιρλανδίας Heather Humphreys. «Η κυβέρνηση έκανε ό, τι μπορούσε για να στηρίξει αυτή την επένδυση … Αυτές οι καθυστερήσεις υπογράμμισαν την ανάγκη μας να κάνουμε τον σχεδιασμό του κράτους και τις νομικές διαδικασίες πιο αποτελεσματικές».

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας θέλει να διευκολύνει τις μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η Apple να κατασκευάσουν νέα κέντρα δεδομένων και την τεχνολογική τους υποδομή στη χώρα, καθώς τέτοιες συμφωνίες φέρνουν μεγάλα έσοδα στην οικονομία. Η Ιρλανδία γνωρίζει πολύ καλά πως οι συγκεκριμένες υποδομές είναι στρατηγικής σημασίας, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να αλλαχθεί ο υπάρχων σχεδιασμός αυτών των περίπλοκων γραφειοκρατικών υποθέσεων.

Η Apple πλέον στοχεύει στη δημιουργία ενός δεύτερου κέντρου δεδομένων στη Δανία μετά το άνοιγμα της πρώτης εγκατάστασής της στη ίδια χώρα στα τέλη του περασμένου έτους. Το δεύτερο κέντρο δεδομένων ανακοινώθηκε τον Ιούλιο και πρόκειται να αρχίσει να λειτουργεί το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας