Η Apple έλαβε άδεια χρήσης των drones για τη βελτίωση του Apple Maps

Η Apple έλαβε άδεια χρήσης των drones για τη βελτίωση του Apple Maps

Η Apple έλαβε άδεια χρήσης των drones για τη βελτίωση του Apple Maps.

Η Apple έλαβε άδεια να χρησιμοποιήσει τα drones για να βελτιώσει την υπηρεσία ψηφιακής χαρτογράφησης μετά από έγκριση της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η γνωστή εταιρεία με έδρα το Cupertino θα μπορέσει να βελτιώσει τους χάρτες Apple Maps καταγράφοντας εικόνες της Βόρειας Καρολίνας χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), προσθέτοντας έτσι στη βάση δεδομένων της περισσότερες βελτιωμένες εικόνες, που μάλιστα θα είναι και πιο λεπτομερείς εν αντιθέσει με το παρελθόν.

Το πρόγραμμα δοκιμών για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου drone, που εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο Donald Trump πέρυσι, δυστυχώς έπεσα επάνω σε τεράστια κολλήματα που έχουν να κάνουν περισσότερο με τη γραφειοκρατία στο ισχύον νομικό πλαίσιο, τα οποία απαγορεύουν επί του παρόντος τη χρήση drones σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ.

Ωστόσο με την αλλαγή του καθεστώτος, και τη νέα άδεια που έλαβε η Apple, θα είναι σε θέση να αγνοήσει τους συνήθεις περιορισμούς των πτήσεων για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της, χάρη στο πράσινο φως της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

Η Apple από τη μεριά της επισήμανε το γεγονός πως θα συνεχίσει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη την προστασία της ιδιωτικής ζωής των πολιτών και των εγκαταστάσεων στη χώρα με τη νέα ευκαιρία που της δόθηκε, βοηθώντας την έτσι να τραβά πιο λεπτομερείς εικόνες στην υπηρεσία χαρτογράφησης της.

«Η Apple δεσμεύεται να προστατεύσει το απόρρητο των πολιτών, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας αυτών των δεδομένων, θολώνοντας τα πρόσωπα και τις πινακίδες πριν από τη δημοσίευση τους», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση προς το Reuters .

Η Apple ήταν μία από τις εταιρίες που ζήτησαν να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα στις ΗΠΑ, κάνοντας χρήση των αυτοκινητοδρόμων, μερικές άλλες εταιρείες που έχουν λάβει άδεια για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι οι εξής, Intel, Airbus, Uber, FedEx και Microsoft.

Για παράδειγμα η Uber έλαβε άδεια για την πτήση των ιπτάμενων ταξί στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, ωστόσο δεν γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία έναρξης αυτού του προγράμματος.

Η FedEx στο δικό της έργο χρησιμοποιεί τα drones για να επιθεωρήσει τα αεροσκάφη στον κόμβο του Τενεσί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας