Η Apple σταματάει τις ενημερώσεις παιχνιδιών της Nintendo και Square Enix για iOS

Η Apple σταματάει τις ενημερώσεις παιχνιδιών της Nintendo και Square Enix για iOS

Η Apple σταματάει τις ενημερώσεις παιχνιδιών της Nintendo και Square Enix για iOS.

Τα παιχνίδια για κινητές συσκευές, όπως το Heroes Fire Emblem Heroes και το το Final Fantasy Brave Exvius της Enix, δεν ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές, όπως αναμένεται στις συσκευές iOS.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός στις νέες οδηγίες που εξέδωσε το App Store της Apple, οι οποίες ορίζουν ότι οι προγραμματιστές πρέπει να αποκαλύπτουν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους, όπως ποια στοιχεία εντός του παιχνιδιού είναι προς πληρωμή, διαφορετικά θα θεωρηθεί εξαπάτηση προς τους χρήστες.

Η βασική λεπτομέρεια που εξανάγκασε την Apple να προβεί σε αυτό το τολμηρό διάβημα είναι ότι οι προγραμματιστές ηθελημένα ή άθελα δεν αναφέρουν λεπτομερώς το κάθε στοιχείο που καλείται να πληρώσει ο χρήστης, διότι δεν ενημερώνουν τακτικά την εφαρμογή όταν προστίθεται ή αφαιρείται κάποιο χαρακτηριστικό, και κατά συνέπεια ανάγκασε την εταιρεία να λάβει τα μέτρα της απέναντι σε αυτό το ύπουλο φαινόμενο.

Η Apple αναθεώρησε τις κατευθυντήριες γραμμές του App Store ως απάντηση στη συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με τα loot box. Πολλά παιχνίδια που είναι ελεύθερα για παιχνίδι, εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από αυτούς τους τύπους αγορών εντός της εφαρμογής ως σημαντικό μέρος της στρατηγικής τους για τη δημιουργία εσόδων.

Αρκετός κόσμος ζήτησε περισσότερη προστασία και διαφάνεια για τους παίκτες, αφού είναι απροστάτευτοι σε τέτοιου είδους δόλιες ενέργειες που έχουν ως σκοπό να παραπλανήσουν το ευρύ κοινό, και κατά συνέπεια να αμαυρωθεί η φήμη του App Store. Οπότε η Apple σταματάει τις ενημερώσεις παιχνιδιών της Nintendo και Square Enix για iOS μέχρις ότου συμμορφωθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας