Το Samsung Galaxy Note 9 ενδέχεται να μην κυκλοφορήσει με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη

Το Samsung Galaxy Note 9 ενδέχεται να μην κυκλοφορήσει με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη

Το Samsung Galaxy Note 9 ενδέχεται να μην κυκλοφορήσει με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη.

Η Samsung εργάζεται πυρετωδώς στη νέα συσκευή της που ονομάζεται Galaxy Note 9. Το τελευταίο διάστημα φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τη Samsung αναπτύσσει τη τεχνολογία δακτυλικών αποτυπωμάτων εντός της οθόνης. Ωστόσο ο Ming-Chi Kuo από την KGI Securities, ανέφερε ότι η εταιρεία πιθανότατα θα καθυστερήσει αυτό το χαρακτηριστικό, λόγω ορισμένων τεχνικών ζητημάτων, λέγοντας ότι:

«Όπως όλες οι καινούργιες τεχνολογίες που έρχονται με ορισμένες δυσλειτουργίες, έτσι και το δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη ενδέχεται να έχει πολλά τεχνικά ζητήματα, π.χ. τα προστατευτικά οθόνης που εμποδίζουν την πλήρη λειτουργικότητα του χαρακτηριστικού και τα διαφορετικά περιβάλλοντα που επηρεάζουν τα ποσοστά αναγνώρισης και την κατανάλωση ενέργειας».

Η KGI Securities πέρυσι έκανε παρόμοια δήλωση σχετικά με τα Galaxy S9 και S9 +, λέγοντας ότι τα δύο τηλέφωνα θα έρθουν με τον παραδοσιακό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και όχι μέσα στην οθόνη.

Ωστόσο, ο KGI δεν είναι η πρώη που επισημαίνει αυτό το γεγονός. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, είδαμε μια παρόμοια αναφορά από τη Mobile Syrup, η οποία ανέφερε ότι η Samsung θα μπορούσε να τοποθετήσει τον αισθητήρα στο πίσω μέρος του τηλεφώνου, ακριβώς κάτω από την κάμερα.

Αρκετοί ειδικοί στη βιομηχανίας των smartphones λένε ότι οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη έχουν χαμηλή ακρίβεια σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς αισθητήρες

Υπήρχε μια παρόμοια φήμη για το iPhone X πριν από την κυκλοφορία του που έλεγε ότι η Apple θα μπορούσε να τοποθετήσει έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη, αλλά αυτό δεν συνέβη καθώς η εταιρεία δεν είχε έτοιμη την τεχνολογία εκείνη τη στιγμή.