Η Apple θα σταματήσει να αναφέρει πόσες συσκευές πώλησε

Η Apple θα σταματήσει να αναφέρει πόσες συσκευές πώλησε

Αυτή την εβδομάδα η Apple κυκλοφόρησε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2018. Η εταιρεία πώλησε λιγότερα iPhones από ό, τι αναμενόταν από τους αναλυτές, αλλά τα έσοδα αυξήθηκαν χάρη στην υψηλή τιμή πώλησης των συσκευών της.

Ο Αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας επίσης προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις του κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της Wall Street, και κατά συνέπεια θα σταματήσει να αναφέρει πόσες συσκευές πώλησε. Η συγκεκριμένη είδηση είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει πτώση των μετοχών της εταιρείας.

Η Apple αποκάλυψε ότι είχε πωλήσει 46,9 εκατομμύρια iPhone κατά το προηγούμενο τρίμηνο. Αυτό δείχνει μια επίπεδη ανάπτυξη σε σύγκριση με τα 46,7 εκατομμύρια που πούλησε την αντίστοιχη περίοδο πέρσι. Ωστόσο, τα έσοδα από τα κινητά τηλέφωνα αυξήθηκαν 29% στα 37,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό θα είναι το τελευταίο τρίμηνο που η Apple αποκαλύπτει πόσα iPhones, iPads και Macs πώλησε. Η εταιρεία ανέφερε πώς προβαίνει σε αυτήν την ενέργεια γιατί επιδιώκει να απλοποιήσει τη διαδικασία υποβολής των οικονομικών εκθέσεων της, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι οι αριθμοί πώλησης συσκευών γνωρίζουν καθοδική πορεία και εκθέτουν την εταιρεία ανεπανόρθωτα, όπου στην ουσία είναι πλήγμα για τη φήμη της, αν αναλογιστεί κανείς πως οι ανταγωνιστές της προοδεύουν με σταθερή πορεία προς τα επάνω.

«Όπως αποδεικνύεται από τις οικονομικές μας επιδόσεις τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των μονάδων που πωλούνται σε οποιαδήποτε περίοδο 90 ημερών δεν είναι απαραιτήτως αντιπροσωπευτική της υποκείμενης ισχύος της επιχείρησής μας», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Apple, ο Luca Maestri. «Επιπλέον, οι μονάδες πώλησης των συσκευών μας μας είναι λιγότερο σημαντική για εμάς από ό, τι στο παρελθόν, δεδομένου του εύρους του χαρτοφυλακίου μας και το ανέβασμα των τιμών που πωλούνται οι συσκευές μας στο εμπόριο».

Βέβαια αρκετοί εμπειρογνώμονες στο χώρο της οικονομίας αναφέρουν πως η παρούσα ενέργεια θεωρείται ένα στρατηγικό βήμα, ούτως ώστε ο κόσμος να έχει την καλύτερη δυνατή εντύπωση για την εταιρεία όταν τα αποτελέσματα δεν είναι ευνοϊκά για αυτήν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας