ΗΠΑ: Επιδημία υπερβολικής χρήσης οπιοειδών, 200 Αμερικανοί πεθαίνουν καθημερινά

ΗΠΑ: Eπιδημία υπερβολικής χρήσης οπιοειδών, 200 Αμερικανοί που πεθαίνουν καθημερινά

Ο θάνατος από υπερβολική δόση οπιοειδών έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο που καταγράφηκε ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το 2017, με περίπου 200 άτομα να πεθαίνουν ανά ημέρα, σύμφωνα με έκθεση της Αμερικανικού Οργανισμού για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών (αγγλικά: Drug Enforcement Administration ή εν συντομία DEA).

Τα προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι περισσότεροι από 72.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2017 από υπερβολικές δόσεις οπιούχων σε ολόκληρη τη χώρα. Περίπου πριν από μία εβδομάδα, ο υπουργός υγείας των ΗΠΑ Άλεξ Αζάρ δήλωσε ότι οι θάνατοι από υπερβολική δόση έφτασαν σε ανεπίτρεπτο σημείο που εκθέτει ολόκληρη τη χώρα και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση αυτού του ζητήματος.

Η αξιολόγηση της εθνικής απειλής κατά των ναρκωτικών της DEA δείχνει ότι η ηρωίνη, η φαιντανύλη και άλλα οπιοειδή εξακολουθούν να αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για το έθνος. Ωστόσο, κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι η μεθαμφεταμίνη και η κοκαΐνη ανέβηκαν και αυτά σε υψηλά επίπεδα σε περιοχές κατά το παρελθόν τέτοιου είδους ιστορικό.

Η DEA ανησυχεί επίσης ότι κάποια άτομα εκμεταλλεύονται τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας για να μεταφέρουν κάνναβη στην παράνομη αγορά ή σε Πολιτείες που δεν επιτρέπεται η χρήση με της ψυχαγωγικής κάνναβης.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα πώς η χώρα ζει την κρίση των οπιοειδών, και είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα προς όφελος της δημόσιας υγείας, και μάλιστα την περασμένη εβδομάδα υποσχέθηκε να βάλει ένα οριστικό τέλος στη μάστιγα των ναρκωτικών ουσιών.

Η χρήση της ηρωίνης αυξήθηκε σε εθνικό επίπεδο μεταξύ 2015 και 2016, με σχεδόν 25% αύξηση στα βορειοανατολικά και πάνω από 22% στο νότο. Το μεγαλύτερο μέρος της ηρωίνης που πωλείται στις ΗΠΑ προέρχεται από το Μεξικό.

Η φαιντανύλη και άλλα σχετικά οπιοειδή, τα οποία τείνουν να είναι φθηνότερα και πολύ πιο ισχυρά από την ηρωίνη, παραμένουν μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για τους ομοσπονδιακούς αξιωματούχος που είναι υπεύθυνοι για το ζήτημα.

Η DEA ανέφερε ότι η Κίνα είναι η κύρια πηγή φεντανύλης και άλλων συνθετικών οπιοειδών που κατακλύζουν την Αμερικανική αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας