Η Baidu ανακοίνωσε συνεργασίες με κατασκευαστές αυτοκινήτων στην αυτόνομη οδήγηση

Η Baidu ανακοίνωσε συνεργασίες με κατασκευαστές αυτοκινήτων στην αυτόνομη οδήγηση

Η Baidu ανακοίνωσε συνεργασίες με κατασκευαστές αυτοκινήτων στην αυτόνομη οδήγηση.

Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Baidu έχει κοινοποιήσει τα επόμενα μεγάλα βήματα του στο ευρύ κοινό, καθώς σκοπεύει να πραγματοποιήσει τις φιλοδοξίες του στην αυτόνομη οδήγηση των οχημάτων.

Πριν από τη δεύτερη ετήσια διάσκεψη τεχνολογίας που ονομάζεται Baidu World, η εταιρεία που εδρεύει στο Πεκίνο ανακοίνωσε χθες ένα διετές πρόγραμμα συνεργασίας με τη Ford για να δοκιμάσει τα οχήματα που κινούνται με αυτόνομη στους κινεζικούς δρόμους, και μάλιστα σχεδιάζει να ξεκινήσει τις δοκιμές στο Πεκίνο μέχρι τα τέλη του 2018.

Η Baidu δήλωσε ότι μέσα σε δύο χρόνια ελπίζει να φτάσει στην αυτοματοποιημένη οδήγηση “επιπέδου 4”, η οποία είναι σχεδόν πλήρως αυτόνομη, εκτός από ορισμένες συνθήκες οδήγησης όπου μπορεί να απαιτηθεί ανθρώπινη παρέμβαση. Αυτό θεωρείται ένα καινούργιο εγχείρημα για την Κίνα, όσον αφορά τα επιβατικά αυτοκίνητα, αν και η Baidu έχει ήδη δρομολογήσει ένα αυτόνομο λεωφορείο επιπέδου 4, το οποίο έχει δοκιμαστεί σε περισσότερες από 10 περιοχές της Κίνας.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας της εκδήλωσης, η Baidu προέβη σε ορισμένες άλλες σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με τα σχέδιά της στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Επίσης, αποκάλυψε μια συνεργασία με την κινεζική κρατική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων FAW Group Corporation, η οποία αναπτύσσει μια σειρά πολυτελών αυτοκινήτων που φέρουν την επωνυμία Hongqi και έχουν σκοπό να δημιουργήσουν ένα αυτόνομο επιβατικό όχημα επιπέδου 4 το οποίο θα τροφοδοτείται από την πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης Apollo της Baidu. Η Baidu ανακοίνωσε το Project Apollo τον Απρίλιο του 2017 και κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να κλείσεις σημαντικές συνεργασίες με μεγάλα στο χώρο της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Intel, Nvidia και NXP.

Επιπρόσθετα, η Baidu ανακοίνωσε επίσης μια ακόμη συνεργασία με τη Volvo για την ανάπτυξη αυτόνομων ηλεκτρικών αυτοκινήτων προορισμένα ειδικά για την κινεζική αγορά.

Επιπλέον, η Baidu αποκάλυψε ότι θα δημιουργήσει ένα στόλο με περισσότερα από 100 αυτόνομα ταξί το 2019, ξεκινώντας από την πόλη Τσανγκσά στη νότια-κεντρική Κίνα.

Βέβαια, οφείλουμε να επισημάνουμε πως ο σκοπός δεν είναι απλά να δημιουργηθεί ένα αυτόνομο όχημα που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους, αλλά το κυριότερο στοιχείο είναι να μπορεί να κινείται με ασφάλεια χωρίς να βάζεις σε κίνδυνο τον κόσμο που κινείται στο δρόμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας