Η Bespoken Spirits υπόσχεται να ωριμάσει το ουίσκι σε ημέρες, αντί για χρόνια

Η Bespoken Spirits υπόσχεται να ωριμάσει το ουίσκι σε ημέρες, αντί για χρόνια

Η Silicon Valley στοχεύει τώρα στο ουίσκι που έχει παλαιωθεί σε βαρέλια, μέσω μιας νεοσύστατης επιχείρησης που υπόσχεται να ωριμάσει το δημοφιλέστερο αλκοολούχο ποτό στον κόσμο σε μεγάλες ποσότητες, και μάλιστα σε λίγες ημέρες αντί για χρόνια με την ίδια γεύση, χρώμα και άρωμα.

Η Bespoken Spirits, που δημιουργήθηκε από δύο συνεργάτες στο Menlo Park της Καλιφόρνια, δήλωσε την Τετάρτη ό,τι συγκέντρωσε 2,6 εκατομμύρια δολάρια σε ένα γύρο χρηματοδότησης για την έναρξη της διαδικασίας επιτάχυνσης της γήρανσης των αλκοολούχων ποτών, και ιδιαίτερα το ουίσκι.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ό,τι εκκρεμεί η έγκριση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας που έχει καταθέσει στην αρμόδια αρχή των ΗΠΑ, όπου θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στη βιομηχανία οινοπνευματωδών ποτών, δίνοντας την ευκαιρία σε αυτόν τον τομέα να εξοικονομήσει περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

O συνιδρυτής της συγκεκριμένης εταιρείας, ο Stu Aaron, δήλωσε: «Η βιώσιμη προσέγγισή μας βοηθά τους πελάτες να μεταβούν από την παραγωγή στο μπουκάλι σε λίγες μόνο ημέρες. Έχουμε προσαρμοστεί στο πνεύμα και τις ανάγκες του πελάτη για να ανταποκριθούμε στις απαιτητικές προδιαγραφές του, χρησιμοποιώντας την επιστήμη υλικών και την ανάλυση δεδομένων για να τους εξοικονομήσουμε χρόνια και έως και το 70% του κόστους τους. Αυτή είναι η επιταχυνόμενη ωρίμανση 2.0. (αγγλικά accelerated maturation 2.0) »

Σύμφωνα με δήλωση της Bespoken, υπάρχουν περισσότερα από 9,1 εκατομμύρια βαρέλια μπέρμπον και άλλα οινοπνευματώδη που γερνούν ακριβώς στην ίδια πολιτεία του Κεντάκι. Ενώ κάθε χρόνο, σχεδόν 20 εκατομμύρια γαλόνια αλκοολούχων ποτών χάνονται εξαιτίας της εξάτμισης του, κάτι που συνεπάγεται με άσκοπη σπατάλη, μιας χρονοβόρας διαδικασίας που λαμβάνει χώρα κατά την γήρανση των οινοπνευματωδών ποτών μέσα στα βαρέλια.

Η εταιρεία λέει ότι η ιδιόκτητη τεχνολογία της «εξάγει τα βασικά στοιχεία του βαρελιού που ενισχύουν το άρωμα, το χρώμα και τη γεύση (ACT), διαχειρίζοντας τις κρίσιμες χημικές αντιδράσεις … επιτρέποντας να επιτευχθεί η ωρίμανση εντός μερικών ημερών, και όχι ετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας