ΑρχικήΟικονομίαΗ BlackBerry απέκτησε την Cylance για 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια

Η BlackBerry απέκτησε την Cylance για 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια

Η BlackBerry αγόρασε την Cylance μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της ασφάλειας του κυβερνοχώρου, σε μία πραγματικά υψηλή τιμή που αγγίζει τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Cylance ιδρύθηκε το 2012 από τον CEO Stuart McClure – ένας επιχειρηματίας που πώλησε μια προηγούμενη του επιχείρηση, την McAfee για 86 εκατομμύρια δολάρια το 2004, ένα αστρονομικό ποσό για εκείνη την εποχή αναφορικά με τα υπάρχοντα δεδομένα της εποχής που ίσχυαν στο διαδίκτυο.

Η Cylance έχει έδρα την Ιρβάιν της Καλιφόρνιας και είναι μια πλατφόρμα προστασίας τελικού σημείου σχεδιασμένη για να αναχαιτίζει τις προηγμένες απειλές στο διαδίκτυο με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Η συγκεκριμένη σουίτα ασφαλών πρωτοκόλλων επιθεωρεί τα δίκτυα για αδυναμίες και σε περίπτωση που εντοπίσει κάποια επικίνδυνη απειλή την κλειδώνει, ούτως ώστε να μετριάσει την υφιστάμενη ζημιά.

Η εταιρεία έχει κερδίσει 300 εκατομμύρια δολάρια από την ίδρυσή της, συμπεριλαμβανομένου ενός γύρου χρηματοδότησης ύψους 120 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από λίγους μήνες, και μάλιστα πρόσφατα επεκτάθηκε και στην καταναλωτική αγορά, και πλέον δεν απευθύνεται μόνο σε επιχειρήσεις ή οργανισμούς.

Από την άλλη πλευρά η Καναδική εταιρεία BlackBerry που ειδικεύεται στο χώρο του υλικολογισμικού (αγγλικα: Hardware) και όχι μόνο, δίνει πλέον ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια. Έτσι, η αγορά της Cylance ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη στρατηγική της εταιρείας. Πράγματι, η BlackBerry δήλωσε ότι σχεδιάζει να πιέσει την Cylance να ενισχύσει την πλατφόρμα Spark Enterprise of Things (EoT) και πιο συγκεκριμένα τα προϊόντα UEM και QNX.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackBerry, ο John Chen δήλωσε σε δελτίο τύπου: «Η ηγετική θέση της Cylance στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο θα συμπληρώσει άμεσα ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό της BlackBerry, ειδικότερα στο UEM και το QNX. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με αυτή την μεγαλειώδη συμφωνία και σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία στο έπακρο. Πιστεύουμε ότι η προσθήκη των δυνατοτήτων της Cylance με τα αξιόπιστα χαρακτηριστικά προστασίας της ιδιωτικής ζωής, του ασφαλούς mobility και των ενσωματωμένων συστημάτων θα καταστήσει την BlackBerry Spark απαραίτητο εργαλείο για τον κάθε άνθρωπο που περιηγείται στο διαδίκτυο, όπως και για τον κάθε επιχείρηση που θέλει να παραμείνει ασφαλής σε αυτό το αχανές τοπίο του σήμερα».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166