Η BP ανακοίνωσε αυξημένα κέρδη κατά 70% για το πρώτο τρίμηνο του 2018

Η BP ανακοίνωσε αυξημένα κέρδη κατά 70% για το πρώτο τρίμηνο του 2018

Η BP ανακοίνωσε αυξημένα κέρδη κατά 70% για το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Η Bρετανική ενεργειακή εταιρεία BP δήλωσε σήμερα (Τρίτη 1η Μαΐου) ότι τα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 70%, λόγω της αύξησης των τιμών του αργού πετρελαίου, και της αύξησης της παραγωγής, βελτιώνοντας έτσι τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης σε όλες τις δραστηριότητές της.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη μετά τη φορολογία ή τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,5 δισ. δολάρια (2,1 δισ. Ευρώ) κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2018 έως τα τέλη Μαρτίου, δήλωσε η BP.

Η συνολική παραγωγή προχώρησε 6% σε 3,7 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως.

Η BP κατέβαλε επίσης άλλα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια στο πρόστιμο που προέκυψε από την καταστροφή πετρελαιοκηλίδας του Κόλπου του Μεξικού το 2010, συμπεριλαμβανομένων των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την τελική πληρωμή σχετικά με τον διακανονισμό του προστίμου που υπέβαλε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ το 2012.

O διευθύνων σύμβουλος της BP, ο Bob Dudley δήλωσε : Είναι γεγονός πως καταφέραμε μια σειρά από σπουδαία οικονομικά αποτελέσματα, τα οποία θεωρούνται κάτι παραπάνω από θετικά. Οι ασφαλείς και αξιόπιστες λειτουργίες μας και η ισχυρή χρηματοοικονομική παράδοση συνεχίστηκαν και το 2018.

Το υποκείμενο κέρδος από το κόστος των λειτουργικών εξόδων και γενικότερα των δαπανών – το οποίο αποκλείει τις διακυμάνσεις στην αξία των αποθεμάτων αργού πετρελαίου – αυξήθηκε κατά 71% στα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της εταιρείας, o Brian Gilvary πρόσθεσε ότι οι επιδόσεις έχουν βελτιστοποιηθεί εν μέρει και από την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας