Η Brain Corp θα παράσχει στην Walmart υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Brain Corp θα παράσχει στην Walmart υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης
Στη φωτογραφία βλέπετε το ρομποτικό μηχάνημα BrainOS που συνοδεύεται από τεχνητή νοημοσύνη

Οι αυτόνομες μηχανές ουσιαστικά είναι απολύτως άχρηστες εάν δεν συνοδεύονται από προηγμένα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Η εταιρία Brain Corp που εδρεύει στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας προσφέρει μια τέτοια λύση, που ονομάζεται BrainOS, η οποία συνδυάζει εξοπλισμό, αισθητήρες και λογισμικό σε βιομηχανικά και εμπορικά ρομπότ.

Η Brain Corp κατάφερε πέρυσι σε ένα γύρο χρηματοδότησης να συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 114 εκατομμυρίων δολαρίων, με επικεφαλής την Vision Fund που ανήκει στην SoftBank και την Qualcomm Ventures. Φυσικά αυτά τα χρήματα βοήθησαν την εταιρεία να αναπτυχθεί περαιτέρω και να ανοίξει τα φτερά της για νέους ορίζοντες, ούτως ώστε να ανταποκριθεί στο σκληρό ανταγωνισμό που υπάρχει σε αυτή την αγορά.

Σήμερα, με ένα πραγματικά επεκτατικό φιλόδοξο στρατηγικό βήμα, η Brain Corp, ανακοίνωσε πως έχει συνάψει συμφωνία με την Walmart για να προμηθεύσει τα καταστήματα λιανικής πώλησης με υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Πρακτικά αυτή η συμφωνία βασίζεται σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει την παροχή μηχανημάτων που θα συνοδεύονται από τεχνητή νοημοσύνη για σχεδόν όλα τα καταστήματα της Walmart σε ολόκληρη την Αμερική. Μάλιστα ο John Crecelius, αντιπρόεδρος στο τμήμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Walmart, δήλωσε ότι αναμένει να έχει 360 τέτοιες μηχανές στα καταστήματα τους μέχρι τα τέλη της 31ης Ιανουαρίου του 2019.

Ο προαναφερόμενος πρόσθεσε «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Brain Corp για την υποστήριξη των λιανικών μας καταστημάτων και φυσικά μέσω αυτής της προσπάθειας θα ανεβάσουμε στο ύψιστο την εμπειρία των καταναλωτών μας. Το BrainOS είναι ένα ισχυρό εργαλείο που βοηθά τους υπαλλήλους μας να ολοκληρώνουν τα επαναλαμβανόμενα καθήκοντά τους, έτσι ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν σε άλλα κρίσιμα καθήκοντα εντός του ρόλου τους, με την προοπτική να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στην εξυπηρέτηση των πελατών».

Το BrainOS – είναι το πνευματικό τέκνο των σπουδαίων επιστημόνων, Δρ. Eugene Izhikevich, ο οποίος εκτελεί χρέη γενικού διευθυντή στην Brain Corp, και του Δρ Allen Gruber, ο οποίος είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος στην εταιρεία.

Αξίζει να επισημάνουμε πως αυτό το ρομποτικό μηχάνημα θα φέρει ειδικούς αλγόριθμους χαρτογράφησης και πλοήγησης για εσωτερικούς χώρους με συμφόρηση, με εμπόδια και στενούς διαδρόμους.

Οι συσκευές BrainOS έχουν την ικανότητα να συντονίζονται μεταξύ τους σε τοπικό επίπεδο, όπως επίσης να στέλνουν και δεδομένα στα δίκτυα cloud, επιπλέον μπορούν να μεταφορτώνουν νέα αρχεία ρυθμίσεων και ενημερώσεις, καθώς αυτά θα βρίσκονται σε αδράνεια.

Βέβαια για να είμαστε ακριβοδίκαιοι στα λεγόμενά μας, το συγκεκριμένο ρομπότ αναμφισβήτητα θεωρείται ότι κορυφαίο υπάρχει σε αυτόν τον τομέα σήμερα, αλλά δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως σε αυτό το επίπεδο δυνατοτήτων βρίσκονται και άλλα αξιόλογα ρομπότ που και αυτά με τη σειρά τους έχουν άλλα προτερήματα και αρετές.

Εν ολίγοις αυτός ο ανταγωνισμός βοήθησε ούτως ώστε να βγει κερδισμένη η ανθρωπότητα, οι επιχειρήσεις και οι απλοί άνθρωποι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας