Η Microsoft θα προμηθεύσει με HoloLens τον Αμερικανικό στρατό

Η Microsoft θα προμηθεύσει με HoloLens τον Αμερικανικό στρατό

Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής σύναψε σύμβαση ύψους 480 εκατομμυρίων δολαρίων με τη Microsoft, η οποία θα εξοπλίσει το στρατιωτικό προσωπικό με πρωτότυπες εκδόσεις του HoloLens, με στόχο την αύξηση της κινητικότητας και την αντιμετώπιση περίπλοκων καταστάσεων.

Το HoloLens είναι ένα ακουστικό επαυξημένης πραγματικότητας (αγγλικά: Augmented Reality) που παράγεται και κατασκευάζεται από τη Microsoft, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο εμπόριο το 2016 με τιμή πώλησης τα 3.000 δολάρια.

Το ισχυρό σύστημα παρακολούθησης έχει τη δυνατότητα να χαρτογραφεί το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται ο εκάστοτε χρήστης και ταυτόχρονα το επικαλύπτει με ψηφιακά αντικείμενα.

Ενώ το HoloLens δεν είναι ιδανικό για βιντεοπαιχνίδια, όπως τα ακουστικά Rift, Vive ή PSVR που σας μεταφέρουν σε έναν άλλο κόσμο εικονικής πραγματικότητας, ο ασύρματος σχεδιασμός του, η υψηλής ποιότητας παρακολούθηση του πραγματικού κόσμου καθιστά το συγκεκριμένο σύστημα ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο για πολύπλοκες περιπτώσεις όπως σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το HoloLens χρησιμοποιήθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και τη NASA για να απεικονίσουν τον περιβάλλοντα χώρο στα διαστημικά οχήματα πολύ πριν κάνουν το ταξίδι στον Άρη.

Μερικοί προγραμματιστές έχουν επίσης προσπαθήσει να φτιάξουν εξειδικευμένες εφαρμογές για το συγκεκριμένο ακουστικό, οι οποίες θα μπορούν να πωληθούν σε ιδιωτικές εταιρείες για εσωτερική χρήση.

Επειδή όπως πάντα ο Αμερικανικός Στρατός πρωτοπορεί σε θέματα τεχνολογίας και διαρκώς αναζητά να βρει προηγμένα νέα εργαλεία και συστήματα για τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις, έτσι δεν άργησε να καταλάβει πως το HoloLens θα μπορούσε να καταστεί ως ένα πολύτιμο βοήθημα για τους στρατιώτες του, και κατά συνέπεια έσπευσε αμέσως να κλείσει μία μεγαλειώδη συμφωνία με τη Microsoft ύψους 480 εκατομμυρίων δολαρίων για τα συγκεκριμένα ακουστικά που θα συνοδεύεται από το λογισμικό Integrated Visual Augmentation System.

H Microsoft ανέφερε σε δήλωση της: «Η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας θα παράσχει στους Αμερικανούς στρατιώτες περισσότερες και καλύτερες πληροφορίες για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων στο πεδίο μάχης. Αυτή η καινούργια συμφωνία θα κτείνει τη μακροχρόνια και αξιόπιστη σχέση μας με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σε ετούτο τον νέο τομέα»

Η Microsoft πρόσθεσε: «Οι τρέχουσες και μελλοντικές μάχες μπορούν να αντιμετωπιστούν με μικρούς κατανεμημένους σχηματισμούς σε αστικά και υπόγεια περιβάλλοντα όπου οι σημερινές τεχνολογικές δυνατότητες δεν επαρκούν. Το Integrated Visual Augmentation System. μπορεί να καλύψει αυτό το κενό, παρέχοντας στους στρατιώτες όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζονται για την αντιμετώπιση αντίξοων συνθηκών σε σύνθετα περιβάλλοντα και σε καιρό πολέμου. Επιπλέον εκτιμάται πως η θνησιμότητα των στρατιωτών θα μειωθεί σημαντικά μέσω της κατάλληλης εκπαίδευσης και των προηγμένων αισθητήρων, επιτρέποντας να εντοπίσουν τον κίνδυνο, να αποφασίσουν και να συμμετάσχουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε μία μάχη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας