Η Cambridge Analytica λέει ότι δεν έλαβε δεδομένα από το Twitter

Η Cambridge Analytica λέει ότι δεν έλαβε δεδομένα από το Twitter

Η Cambridge Analytica λέει ότι δεν έλαβε δεδομένα από το Twitter.

Μετά από μια έκθεση που δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο, αποκάλυψε ότι ο ερευνητής που κατηγορήθηκε ότι παρείχε στην εταιρεία Cambridge Analytica την ακατάλληλη πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών του Facebook είχε επίσης πρόσβαση και στα δεδομένα από το API του Twitter, ωστόσο η Cambridge Analytica αρνείται κατηγορηματικά ότι συνεργάστηκε με τον ερευνητή επάνω στα δεδομένα που αποκτήθηκαν από το Twitter.

Η Cambridge Analytica εχθές σε μία ανάρτηση στο Twitter ανέφερε ότι η εταιρεία “δεν έχει λάβει ποτέ δεδομένα Twitter μέσω του GSR [Global Science Research] ή τον Aleksandr Kogan.

Από τη μεριά του το Twitter επιβεβαίωσε στο Βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων The Telegraph το Σάββατο ότι πώλησε τον Kogan – τον δημιουργό της εφαρμογής “This Is Your Digital Life” – και την εταιρεία του, Global Science Research, μια μονοήμερη πρόσβαση το 2015 στα δεδομένα από το API του Twitter. Ο Kogan είπε στη The Telegraph ότι δεν χρησιμοποίησε τα δεδομένα με οποιονδήποτε τρόπο που να παραβίασε τις πολιτικές του Twitter.

Ο Kogan και η GSR είχαν πρόσβαση σε ένα τυχαίο δείγμα διαφορών tweets των χρηστών στη πλατφόρμα από μια περίοδο που ξεκινούσε από το Δεκέμβριο του 2014 έως τον Απρίλιο του 2015, σύμφωνα με μια δήλωση από το Twitter που δημοσιοποιήθηκε στο Bloomberg. Το Twitter δήλωσε ότι ο Kogan και η GSR δεν είχαν πρόσβαση σε ιδιωτικά ή απόρρητα δεδομένα.

Βέβαια μετά από αυτό το μεγάλο σκάνδαλο που συνέβη στην πλατφόρμα του Facebook, πλέον οι αρμόδιες αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Μεγάλης Βρετανίας βλέπουν με ιδιαίτερη καχυποψία όλες τις παλαιότερες δραστηριότητες που σχετίζονται με την Cambridge Analytica .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας