Η CEO της AMD λέει ότι οι Ryzen αντιπροσωπεύουν το 60% των εσόδων από τους επεξεργαστές της

Η CEO της AMD λέει ότι οι Ryzen αντιπροσωπεύουν το 60% των εσόδων από τους επεξεργαστές της
Image Credit: AMD

Η CEO της AMD λέει ότι οι Ryzen αντιπροσωπεύουν το 60% των εσόδων από τους επεξεργαστές της.

Η ηγέτης της Advanced Micro Devices , Lisa Su, δήλωσε ότι τα κέρδη των επεξεργαστών Ryzen για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους που διανύουμε αντιπροσωπεύουν πλέον το 60% των εσόδων της εταιρείας, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως κατά το τέταρτο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς ανερχόταν στο 40%.

Επίσης ο γνωστός κατασκευαστής τσιπ που έχει έδρα την Καλιφόρνια ανακοίνωσε σήμερα τεράστια κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2018 που έληξε στις 31 Μαρτίου. Πιο συγκεκριμένα τα έσοδα της AMD ανήλθαν στα 1,57 δισ. Δολάρια, από 1,18 δισ. Δολάρια την ίδια περίοδο κατά την περσινή χρονιά.

Την περασμένη εβδομάδα, η AMD ξεκίνησε τη δεύτερη γενιά των επεξεργαστών Ryzen. Η αρχιτεκτονική που βασίζεται στο Zen μπορεί να επεξεργαστεί 52% περισσότερα δεδομένα από ότι η προηγούμενη γενιά. Πρέπει να επισημάνουμε πως AMD ξεκίνησε τους Ryzen με βάση το Zen πριν από ένα χρόνο και τώρα η τεχνολογία Zen έχει πλέον εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη σειρά προϊόντων της εταιρείας.

Η Lisa Su δήλωσε με ιδιαίτερη περηφάνια πως: «Τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου καταδεικνύουν ότι η μακροπρόθεσμη στρατηγική μας αποδίδει».

Δεδομένου ότι η αγορά των επιτραπέζιων υπολογιστών γνώρισε μείωση κατά 40% και επειδή ο μεγάλος ανταγωνιστής της, η Intel σταμάτησε να αναπτύσσεται όπως τις παλιές καλές εποχές, είναι λογικό να συμπεράνουμε ότι οι τελευταίοι επεξεργαστές της AMD καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Αυτή η τάση ήταν ιδιαίτερα εμφανής κατά το προηγούμενο οικονομικό τρίμηνο

Με το λανσάρισμα των επεξεργαστών με βάση το Zen το 2017, η Advanced Micro Devices είδε μια σπάνια αύξηση του μεριδίου της αγοράς – από 8% το τέταρτο τρίμηνο του 2016 σε 12% το τέταρτο τρίμηνο του 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας