Η Cisco θα πληρώσει δισεκατομμύρια για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας

Η Cisco θα πληρώσει δισεκατομμύρια για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας

Τέσσερα διαφορετικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας είχαν κλαπεί από την Centripetal Networks, σύμφωνα με απόφαση του δικαστή. Ο γίγαντας δικτύωσης υπολογιστών, Cisco, έχει διαταχθεί από δικαστήριο των ΗΠΑ να καταβάλει αποζημίωση σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Συγκεκριμένα, η Cisco κρίθηκε ένοχη για παραβίαση τεσσάρων ξεχωριστών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που κατέχει η εταιρεία ασφαλείας Centripetal Networks και σχετίζονται με τομείς όπως η ταχύτητα και η επεκτασιμότητα των συστημάτων προστασίας δικτύου.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Centripetal Networks συζήτησε την επίμαχη τεχνολογία της με τη Cisco το 2016, ενώ είχαν υπογράψει συμφωνητικό να μην αποκαλυφθούν παραέξω όσα είχαν ειπωθεί μεταξύ τους. Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα η Cisco ενσωμάτωσε αυτές τις τεχνολογίες στις δικές της σειρές προϊόντων.

Η Centripetal Networks μήνυσε αρχικά τη Cisco για 756 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ο δικαστής θεώρησε την παράβαση ως «σκόπιμη και απαράδεκτη», με αρνητική συνέπεια να πολλαπλασιάσει έτσι το πρόστιμο σε 2,5 φορές, αγγίζοντας το συνολικό ποσό των 1.889.521.362,50 δολαρίων.

«Το γεγονός ότι η Cisco κυκλοφόρησε προϊόντα με τις τεχνολογικές ευρεσιτεχνίες της Centripetal μέσα σε ένα χρόνο από αυτές τις συναντήσεις ξεπερνά απλώς τη σύμπτωση», δήλωσε ο Επαρχιακός Δικαστής, Χένρι Μόργκαν.

«Η Cisco συγκέντρωνε συνεχώς πληροφορίες από τη Centripetal, διότι έδειχνε πρόθεση να αγοράσει την τεχνολογία από την Centripetal», αλλά στη συνέχεια για ένα περίεργο λόγο σταμάτησε αυτές τις διαπραγματεύσεις, και «χρησιμοποίησε τις πληροφορίες που αποκτήθηκαν σε αυτές τις συναντήσεις για να μάθει τα μυστικά της πατενταρισμένης λειτουργικότητας των συστημάτων της Centripetal, και τελικά τις ενσωμάτωσε στα δικά της προϊόντα.»

Το δικαστήριο διέταξε επίσης τη Cisco να καταβάλει δικαιώματα 10% από τα κέρδη της σε ορισμένα από τα προϊόντα της για τα επόμενα τρία χρόνια, και μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, θα δίνει 5% για τα επόμενα άλλα τρία χρόνια.

Ακόμα κι αν τα προαναφερόμενα ποσά φαντάζουν δυσθεώρητα για εμάς τους απλούς θνητούς, ωστόσο, απέχουν πολύ από την οικονομική καταστροφή της συγκεκριμένης εταιρείας αφού απλά αντιπροσωπεύουν περίπου τρεις μήνες κέρδους για τη Cisco. Ο γίγαντας δικτύωσης έχει επίσης ένα τεράστιο σωρό μετρητών που φτάνουν περίπου τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας