Η Comcast θέλει να αγοράσει την 21st Century Fox

Η Comcast θέλει να αγοράσει την 21st Century Fox

Η Comcast θέλει να αγοράσει την 21st Century Fox.

Η Comcast θέλει να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της 21st Century Fox και για αυτό το σκοπό έχει συγκεντρώσει αρκετά χρήματα. Τα νέα επιβεβαιώθηκαν από την ίδια την Comcast.

Σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε την Τετάρτη, η Comcast δήλωσε ότι «επιβεβαιώνει το γεγονός πως εξετάζει την περίπτωση εξαγοράς και μάλιστα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας για μια δελεαστική προσφορά που η 21st Century Fox που δύσκολα θα την απορρίψει. Μην ξεχνάμε πως πριν λίγους μήνες είχε συμφωνήσει να την πουλήσει την εταιρεία στη Walt Disney, κάτι όμως που βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά και δεν έχει ολοκληρωθεί καμία συμφωνία εξαγοράς

Επίσης η Comcast δεν ανέφερε κανένα αριθμητικό στοιχείο, λέγοντας ότι «στο σημείο αυτό η εργασία για τη χρηματοδότηση της προσφοράς είναι αρκετά προχωρημένη.

Ωστόσο, η Ars Technica αναφέρει ότι οι φήμες μιλάνε για προσφορά αξίας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία Walt Disney έχει προσφέρει προηγουμένως συνολικά 52,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ανακοίνωση λέει επίσης ότι η 21η Century Fox δεν πωλεί τις θυγατρικές εταιρείες Fox News Channel, το Fox Business Network και την Fox Broadcasting Company – οι τρεις αυτές θα παραμείνουν και θα δημιουργήσουν μια νέα εταιρεία που ονομάζεται New Fox.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης λένε επίσης ότι η Comcast έχει βάλει έχει βάλει στόχο την απόκτηση της εταιρείας Hulu – μια δημοφιλής υπηρεσία online streaming, όπου η Fox έχει ποσοστό συμμετοχής 30%, οπότε η αγορά της Fox θα δει το Comcast να γίνει κάτοχος ενός μεγάλου μέρους από αυτή τη σημαντική υπηρεσία.

Η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης είναι επίσης πολύ ενδιαφέρουσα. Προφανώς, η Comcast ήθελε να περιμένει να δει τι θα γίνει στο δικαστήριο σχετικά με την πιθανή συγχώνευση της AT&T και της Time Warner προτού προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας