Το AWS ετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη Χιλή

Το AWS ετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη Χιλή

Το AWS ετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη Χιλή.

Οι Υπηρεσίες του Amazon Web Services μάλλον θα εγκατασταθούν μόνιμα στη Χιλή και δεν πρόκειται για ένα ένα σύντομο ταξίδι. Το Reuters αναφέρει ότι ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, η Teresa Carlson, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας Sebastian Pinera για να συζητήσουν επί του θέματος.

Το συμπέρασμα της συνάντησης είναι ότι η AWS θα επενδύσει στη Χιλή μακροπρόθεσμα, καθώς πρόκειται να επεκταθεί στη Λατινική Αμερική μία πολύ μεγάλη αγορά που έχει παραμεληθεί από αρκετούς επενδυτές.

Η Carlson δήλωσε στους δημοσιογράφους πως: Πιστεύουμε ότι η Χιλή είναι εξαιρετικά σημαντική χώρα, όχι μόνο για τη Λατινική Αμερική, αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Σύμφωνα με το Reuters, η AWS πιθανότατα πρόκειται να κατασκευάσει περισσότερα κέντρα δεδομένων στην περιοχή για να χειριστεί τα δεδομένα και τα υπολογιστικά στοιχεία για μεγάλες επιχειρήσεις και κυβερνήσεις.

Από την άλλη πλευρά, η Χιλή δεν δείχνει να αδιαφορεί καθόλου για την ιδέα της ύπαρξης της AWS εντός των συνόρων της. Ο υπουργός Οικονομίας Jose Valente, ο οποίος επίσης παρευρέθηκε στη συνεδρίαση, δήλωσε ότι η χώρα κάνει “ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό” για να ενθαρρύνει την AWS και άλλες παρόμοιες εταιρείες να έρθουν και να να εγκατασταθούν σε εμάς.

Όταν ρωτήθηκε ποια κριτήρια εξετάζει η εταιρεία, η Carlson είπε ότι οι πολιτικές είναι η πρώτη τους ανησυχία και το κυριότερο τους μέλημα.

Η Teresa Carlson πρόσθεσε ότι: «Αναζητούμε τοποθεσίες, όπου η τοπική κοινωνία είναι προοδευτική. Ψάχνουμε για μια κυβέρνηση που πραγματικά επιθυμεί διακαώς την ψηφιοποίηση της οικονομίας τους όσον αφορά την εκπαίδευση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Η Amazon είναι ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών cloud στον κόσμο, με μερίδιο αγοράς 47,1% για το 2017, σύμφωνα με μια έκθεση της Skyhigh Networks .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας