ΑρχικήΛογισμικάΗ εφαρμογή Mail στα Windows θα αντικατασταθεί νωρίτερα από το αναμενόμενο

Η εφαρμογή Mail στα Windows θα αντικατασταθεί νωρίτερα από το αναμενόμενο

Οι χρήστες ενημερώνονται ήδη στο Admin Center: Το καλοκαίρι θα ξεκινήσει η υποχρεωτική μετάβαση στο νέο Outlook στα Windows 11.

Ήταν ήδη γνωστό εδώ και καιρό ότι η Microsoft σκοπεύει να αντικαταστήσει σύντομα τις εφαρμογές Mail και Calendar. Φαίνεται ότι ο κολοσσός της τεχνολογίας θα ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Οι χρήστες ενημερώνονται ήδη στο Admin Center ότι οι εφαρμογές θα αντικατασταθούν από το νέο Outlook για Web στα μέσα Ιουλίου του 2024. «Από τα μέσα Ιουλίου θα σταματήσει η υποστήριξη των παλαιών εκδόσεων του Outlook», αναφέρεται στο μήνυμα (MC801980) στο Admin Center.

Αυτό αφορά πιθανότατα, εκτός από τις παλαιότερες εφαρμογές Mail και Calendar, και παλαιότερες εκδόσεις του Outlook για iOS, Android και MacOS. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Outlook για iOS πριν από την έκδοση 4.2411, το Outlook για Android πριν από την έκδοση 4.2342 και το Outlook για MacOS παλαιότερο από την έκδοση 16.73. “Σας συνιστούμε να μεταβείτε στο νέο Outlook για Windows”, γράφει η Microsoft. Επιπλέον, οι χρήστες θα πρέπει να ενημερώσουν τις εκδόσεις Outlook στα αντίστοιχα λειτουργικά τους συστήματα.

Επιπροσθέτως, από τα μέσα Αυγούστου, οι χρήστες που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο Outlook.com με παλαιό πρόγραμμα περιήγησης, θα λαμβάνουν μήνυμα σφάλματος και θα πρέπει να ενημερώσουν τα προγράμματα περιήγησης τους για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Outlook.

Αντικατάσταση σε φάσεις;

Στο μήνυμα του Admin Center, δεν είναι απολύτως σαφές πόσο γρήγορα η Microsoft σκοπεύει να αντικαταστήσει το Mail και το Calendar. Σε προηγούμενες ενημερωτικές δημοσιεύσεις, ο κολοσσός της τεχνολογίας είχε θέσει ως στόχο το τέλος του 2024 για τη λήξη υποστήριξης.

Οπότε, είναι αρκετά πιθανό η Microsoft να υλοποιήσει την αντικατάσταση του Mail και του Calendar με την εφαρμογή Outlook σε φάσεις. Αρχικά, θα επηρεαστούν μόνο λίγοι χρήστες. Η μετανάστευση θα μπορούσε να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Η νέα εφαρμογή Outlook είναι ήδη ενσωματωμένη στα Windows 11 από τις αρχές του 2024. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν χειροκίνητη εναλλαγή πατώντας το κουμπί “Νέο Outlook”. Στη συνέχεια, όταν κάνουν κλικ στο εικονίδιο Mail ή Calendar, θα ανοίγει η εφαρμογή Outlook.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166