ΑρχικήΨυχαγωγίαMiss AI: Ο διαγωνισμός ομορφιάς για ψηφιακές γυναίκες

Miss AI: Ο διαγωνισμός ομορφιάς για ψηφιακές γυναίκες

Στον διαγωνισμό Miss AI, στόχος είναι η ανάδειξη της ομορφότερης γυναίκας. Ωστόσο, υπάρχει κάτι ξεχωριστό που διαφοροποιεί αυτά τα καλλιστεία: Οι διαγωνιζόμενες δεν είναι αληθινές! Πρόκειται για μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού Miss AI, υπάρχουν δέκα νεαρές γυναίκες που κοιτάζουν σαγηνευτικά τους επισκέπτες, είτε χαμογελώντας, είτε με σοβαρή έκφραση, οι οποίες προέρχονται από διάφορες χώρες και με την πρώτη ματιά, τίποτα δεν μαρτυρά ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό από έναν τυπικό διαγωνισμό ομορφιάς.

Κι όμως, καμία από τις διαγωνιζόμενες δεν είναι πραγματική. Στο Miss AI, τα μοντέλα που δημιουργήθηκαν από τεχνητή νοημοσύνη έρχονται αντιμέτωπα μεταξύ τους. Η νικήτρια θα αναδειχθεί με βάση την ομορφιά, αλλά και την τεχνολογική της αρτιότητα. Η απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα παίξει επίσης ρόλο στην επιλογή.

Οι συμμετέχουσες αυτών των πρωτότυπων καλλιστείων διατηρούν όλες λογαριασμό στο Instagram, όπου εμφανίζονται όχι μόνο σε φωτογραφίες, αλλά και σε φωτορεαλιστικά βίντεο. Τα ονόματα των μοντέλων ότι πρόκειται για περιεχόμενο που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη. Ωστόσο, διαβάζοντας τα σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις, γίνεται σαφές ότι πολλοί χρήστες του Instagram αγνοούν πως πρόκειται για AI.

Τα στερεότυπα της ιδανικής ομορφιάς

Τα AI models έχουν συνήθως βιογραφικά. Για παράδειγμα, το γαλλικό avatar Anne Kerdi τονίζει την βρετανική καταγωγή της και παρουσιάζεται ως πρέσβειρα οργανισμού για την προστασία της θάλασσας. Οι δέκα φιναλίστ ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό στα παραδοσιακά ιδανικά ομορφιάς. Σε αυτό το σημείο, ο διαγωνισμός Miss AI δεν διαφοροποιείται από τα συμβατικά καλλιστεία, και δέχεται αντίστοιχη κριτική.

Οι διοργανωτές, η εταιρεία Fanvue, υπογραμμίζουν την ανθρώπινη πλευρά του διαγωνισμού. “Η διοργάνωση έφερε στο προσκήνιο δημιουργούς που κανείς μας δεν γνώριζε”, δήλωσε στο NPR ο Will Monage, ένας από τους ιδρυτές της Fanvue. “Ο διαγωνισμός δίνει την ευκαιρία σε δημιουργικούς ανθρώπους να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, χωρίς να εκτίθενται οι ίδιοι.”

Εκτός από την αισθητική, ο διαγωνισμός αξιολογεί και την τεχνολογία πίσω από τα avatars. Στην αξιολόγηση λαμβάνονται υπόψη λεπτομέρειες όπως τα χέρια, τα μάτια και τα φόντα, καθώς και οι απαντήσεις των AI models σε ερωτήσεις. Οι δέκα φιναλίστ επιλέχθηκαν από 1.500 και πλέον υποψηφιότητες.

Στους νικητές απονέμεται χρηματικό έπαθλο και υποστήριξη δημοσίων σχέσεων

Η νικήτρια θα αναδειχθεί από τετραμελή επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν και δύο δημιουργοί AI models, όπως οι δημιουργοί της Aitana Lopez. Η ανακοίνωση της νικήτριας θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου και θα λάβει χρηματικό έπαθλο 5.000 δολαρίων ΗΠΑ, καθώς και υποστήριξη PR. Όπως και σε άλλους διαγωνισμούς ομορφιάς, στο τέλος της ημέρας, ο στόχος είναι η εμπορική επιτυχία.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166