ΑρχικήΕργασίαΗ έλλειψη εκπαίδευσης χαρακτηρίστηκε η μεγαλύτερη απειλή ασφάλειας των εργαζομένων στον κυβερνοχώρο...

Η έλλειψη εκπαίδευσης χαρακτηρίστηκε η μεγαλύτερη απειλή ασφάλειας των εργαζομένων στον κυβερνοχώρο κατά το lockdown

Η συνολική έλλειψη κατάρτισης των εργαζομένων χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη απειλή ασφάλειας στον κυβερνοχώρο μίας εταιρείας κατά το lockdown στη διάρκεια της πανδημίας που μαστίζει ολόκληρη την υφήλιο. Αυτό συμπέρασμα προκύπτει σύμφωνα με έρευνα της Apricorn, η οποία διεξήγαγε μία δημοσκόπηση στην πλατφόρμα του Twitter που ρωτούσε τους υπαλλήλους για τις μεγαλύτερες ανησυχίες τους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Ενώ η μεγαλύτερη ανησυχία ήταν η έλλειψη κατάρτισης των εργαζομένων (30 τοις εκατό των ερωτηθέντων), άλλες ανησυχίες περιελάμβαναν ενημερώσεις σε υλικολογισμικό (29 τοις εκατό), έλεγχο τελικού σημείου (21 τοις εκατό) και η κρυπτογράφηση των δεδομένων (19 τοις εκατό).

Η Apricorn τόνισε επίσης το γεγονός ότι σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δεν χρησιμοποιούν συσκευές που να έχουν την ικανότητα να κρυπτογράφουν τα εισερχόμενα και τα εξερχόμενα δεδομένα του χρήστη, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο το εταιρικό δίκτυο και τις ευαίσθητες πληροφορίες της, ενώ υπάρχει παράλληλα μεγάλη πιθανότητα δολιοφθοράς σε περίπτωση που εκμεταλλευτούν κάποιο τρωτό σημείο οι κυβερνοεγκληματίες.

Σχεδόν οι μισοί από τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχθηκαν ότι δεν ήταν έτοιμοι να εργαστούν από το σπίτι, τόσο εξαιτίας της μειωμένης ασφαλείας, όσο και γιατί δεν υπήρχε η κατάλληλη μεθοδολογία ούτως ώστε να μπορούν να είναι παραγωγικοί. Σχεδόν το ένα πέμπτο είπε ότι δεν είχαν τα εργαλεία, ενώ άλλοι δεν ήταν σίγουροι πως να προσεγγίσουν αυτήν τη νέα κατάσταση.

Η Apricorn προειδοποιεί ότι πρέπει να εφαρμοστεί ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας που θα υποστηρίζει τόσο την απομακρυσμένη εργασία από το σπίτι, ενώ θα δίνεται η ευκαιρία στον υπάλληλο να ασκεί τα καθήκοντά του και από το φυσικό γραφείο, δηλαδή δύο σε ένα.

Ο Kurt Markley, Διευθυντής Πωλήσεων στην Apricorn, δήλωσε: «Η απειλή για τα εταιρικά δεδομένα θα αυξάνεται με προοδευτικό ρυθμό με το πέρασμα του χρόνου». Το ένα πέμπτο των των εταιρειών έχει ήδη υποστεί κάποια κυβερνοεπίθεση, ενώ το ένα τέταρτο (22 τοις εκατό) είναι ήδη στόχος των συμμοριών στο διαδίκτυο, που σημαίνει πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να δεχθούν επίθεση με ολέθρια αποτελέσματα. Επομένως, είτε πρόκειται για την παροχή προγραμμάτων ευαισθητοποίησης των υπαλλήλων, είτε για συνεχή εκπαίδευση, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια κουλτούρα ασφάλειας μέσα στο εργατικό δυναμικό».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166