Η έναρξη της αποστολής SpaceX Crew-1 της NASA θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο

Η έναρξη της αποστολής SpaceX Crew-1 της NASA θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο

Η NASA ανακοίνωσε επίσημα ότι θα καθυστερήσει σκόπιμα την έναρξη της αποστολής SpaceX Crew-1 η οποία αναμένεται να διεξαχθεί από τις αρχές έως τα μέσα Νοεμβρίου καθαρά για τεχνικούς λόγους . Η αποστολή τελικά θα φέρει τρεις αστροναύτες της NASA και έναν αστροναύτη από το διαστημικό πρακτορείο JAXA της Ιαπωνίας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Αρχικά, είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η εκτόξευση στις 31 Οκτωβρίου, μία αποστολή εξάμηνης διάρκειας, η οποία καθυστέρησε για να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος επίλυσης ορισμένων σοβαρών ζητημάτων που σχετίζονται με τις γεννήτριες για περαιτέρω δοκιμές με κύριο σκοπό να συλλεχθούν όλα εκείνα τα κρίσιμα δεδομένα που θα πιστοποιούν ότι όλα βαίνουν καλώς στο Falcon 9, ανέφερε η NASA σε δήλωση της. Όταν πλέον επιλυθούν τα προβλήματα, τότε οι Αμερικανοί αστροναύτες Michael Hopkins, Victor Glover και Shannon Walker, καθώς και ο Ιάπωνας αστροναύτης Soichi Noguchi θα βρεθούν στην πρώτη επιχειρησιακή αποστολή του SpaceX στο ISS.

Το Crew-1 είναι μία από τις έξι προγραμματισμένες αποστολές που σχεδιάζει να στείλει η SpaceX στο ISS βάσει σύμβασης που υπέγραψε με τη NASA, η οποία ανατέθηκε το 2014 στο πλαίσιο ενός εμπορικού προγράμματος που παρέχει την δυνατότητα στις ιδιωτικές εταιρείες να συμμετέχουν ενεργά στο διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ.

Η πρώτη πτήση του Crew Dragon της SpaceX, το DM-2 ή Demo-2, ήταν μια δοκιμαστική αποστολή που έφερε τους αστροναύτες της NASA, Doug Hurley και Bob Behnken στο ISS τον Μάιο για μια σχετικά σύντομη επίσκεψη δύο μηνών. Το Crew Dragon αγκυροβόλησε στο ISS και επέστρεψε με ασφάλεια στη Γη στις 2 Αυγούστου, δίνοντας στη NASA τα δεδομένα που χρειαζόταν για την πιστοποίηση τακτικών ταξιδιών από και προς τον Διεθνή Διαστημικό σταθμό με αστροναύτες στο μέλλον.

Σε γενικές γραμμές, οι πρωτοβουλίες της NASA να δώσει την ευκαιρία σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχουν στα διαστημικά προγράμματα της, την έχει ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό, κυρίως από οικονομικής άποψης, αφού της δίνεται η δυνατότητα να κλείνει συμφωνίες με σχετικά μικρό κόστος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας