Η Tipalti αποτιμάται πλέον στα 2 δισ. δολ. (πλατφόρμα αυτοματισμού λογιστικών εργασιών)

Η Tipalti αποτιμάται πλέον στα 2 δισ. δολ. (πλατφόρμα αυτοματισμού λογιστικών εργασιών)

Η νεοσύστατη εταιρεία Tipalti Inc. δήλωσε σήμερα ότι έχει συγκεντρώσει 150 εκατομμύρια δολάρια σε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης για να διευρύνει τις ικανότητες της πλατφόρμας της που έχει ως βάση το cloud, η οποία βοηθά τις εταιρείες να εκτελούν λογιστικές εργασίες με λιγότερη χειροκίνητη εργασία. Πλέον με τη νέα συγκέντρωση κεφαλαίων η Tipalti αποτιμάται στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πλατφόρμα της Tipalti εστιάζει στην αυτοματοποίηση λογιστικών διεργασιών που αφορούν κυρίως τις επιχειρήσεις, κάθε μεγέθους: όπως για παράδειγμα για την πληρωμή λογαριασμών ή τη διαδικασία εξόφλησης εξωτερικών μερών, όπως προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών. Αυτή η εργασία αποτελεί ένα από τα πιο χρονοβόρα κομμάτια των επιχειρηματικών οντοτήτων. Σύμφωνα με μια μελέτη της Tipalti, περίπου το ήμισυ των μεσαίων και μεγάλων εταιρειών ξοδεύουν περίπου 500 ώρες το χρόνο για την διεκπεραίωση εξόφλησης λογαριασμών, ενώ το 27% εξ αυτών ξοδεύει έως 1.040 ώρες ετησίως.

Η Tipalti λέει ότι η πλατφόρμα της μπορεί να αυτοματοποιήσει περίπου το 80% των χειροκίνητων εργασιών που παραδοσιακά εμπλέκονται σε τούτη τη διαδικασία. Η Tipalti μπορεί να συλλέξει εισερχόμενα τιμολόγια, να εξαγάγει τα βασικά οικονομικά στοιχεία με τη βοήθεια μοντέλων μηχανικής μάθησης και να εισάγει τα δεδομένα σε ένα εταιρικό σύστημα προγραμματισμού πόρων. Το επεξεργασμένο τιμολόγιο αποστέλλεται στη συνέχεια στο λογιστικό τμήμα της επιχείρησης για έγκριση.

Πέρα από τη βασική ροή πληρωμών λογαριασμών, η Tipalti αυτοματοποιεί μια σειρά σχετικών εργασιών χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα εργαλεία που είναι ενσωματωμένα στην πλατφόρμα της που δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να δημιουργήσουν μια διαδικτυακή πύλη μέσω της οποίας οι προμηθευτές μπορούν να υποβάλλουν τιμολόγια 24 ώρες το 24ωρο, κάτι που μεγιστοποιεί την επιχειρησιακή ικανότητα των επιχειρήσεων σε αυτόν τον τομέα.

Αν και σχετικά καινούργια σε τούτο το χώρο, η Tipalti, έχει ήδη ένα σημαντικό αποτύπωμα σε αυτήν την αγορά, έχοντας επεξεργαστεί περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές από τις αρχές του 2020. Μερικές από τις εταιρείες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Tipalti είναι η Uber Technologies Inc., η GitLab Inc. και το Twitter.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας