Η επαρκής μόνωση της κατοικίας αποτελεί εξασφάλιση ποιοτικών συνθηκών διαβίωσης

Η επαρκής μόνωση της κατοικίας αποτελεί εξασφάλιση ποιοτικών συνθηκών διαβίωσης

Η επαρκής μόνωση της κατοικίας αποτελεί τη βάση για την εξασφάλιση ποιοτικών συνθηκών διαβίωσης. Προστατεύει αφενός το κτίσμα από τη διαβρωτική δύναμη της υγρασίας, αφετέρου εσάς από τις απότομες θερμοκρασιακές μεταβολές και τους ενοχλητικούς θορύβους της πόλης.

Η μόνωση σε μια κατοικία γίνεται στο τελευταίο στάδιο της κατασκευής και θεωρούμε ότι με αυτήν ολοκληρώνεται το σύνολο των εργασιών. Αποτελείται συνήθως από μια σειρά από διακεκριμένες εργασίες, οι οποίες γίνονται η μια μετά την άλλη, στο εξωτερικό περίβλημά της ή στο περίβλημα των εσωτερικών χώρων της.

Ανάλογα με τον τρόπο μόνωσης, επιδιώκονται τρεις στόχοι:

  • η στεγάνωση,
  • η θερμομόνωση,
  • και η ηχομόνωση της.

Στη στεγάνωση επιδιώκεται η επένδυση να εξασφαλίζει τη μόνωση των τοίχων από τα νερά – με ιδιαίτερη προσοχή στους αρμούς που σχηματίζονται. Στη θερμομόνωση επιδιώκεται η επένδυση κάποιων δομικών στοιχείων με ποικίλους τρόπους, έτσι ώστε ένα κτίριο να μην έχει θερμικές απώλειες το χειμώνα, αλλά και να προφυλάσσεται από την υπερθέρμανση των χώρων το καλοκαίρι. Στην ηχομόνωση επιδιώκεται η προστασία των χώρων από τον ήχο και συνήθως λαμβάνονται ειδικά μέτρα για τους τοίχους και τα πατώματα.

Ωστόσο προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα, δηλαδή τι γίνεται αν έχουμε ήδη ένα χτισμένο σπίτι που είναι πολλών ετών και δεν έχουν γίνει αυτές οι παρεμβάσεις όταν χτιζόταν εκείνα τα χρόνια, και επιθυμούμε να το πράξουμε τώρα. Με λίγα λόγια είναι εύκολο; Θα μας κοστίσουν πολλά χρήματα αυτές οι εργασίες;

Προφανώς για να προβείτε σε μόνωση του σπιτιού σας, θα πρέπει να απευθυνθείτε αποκλειστικά και μόνο σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο που έχει μεγάλη πείρα πάνω σε αυτό το αντικείμενο, το οποίο μάλιστα θα σας εγγυηθεί για τα αποτελέσματα των εργασιών που θα κάνει.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο, το εκάστοτε συνεργείο που έχει σκοπό να αναλάβει της διαδικασία μόνωσης της κατοικίας σας δεν σας παρέχει γραπτή εγγύηση, που θα είναι μάλιστα διάρκειας πολλών ετών, τότε καλό θα είναι να το αποφύγετε και να βρείτε άλλους τεχνικούς που είναι σίγουροι για την εργασία που κάνουν.

Όσον αφορά το κόστος, στεγάνωσης, θερμομόνωσης και ηχομόνωσης είναι αντικειμενικά τσουχτερό, πόσο μάλλον εάν μιλάμε για ποιοτική δουλειά και καλά υλικά. Εν τούτοις κατά καιρούς τρέχουν διάφορα προγράμματα επιδότησης αυτών διεργασιών από το κράτος, όπως για παράδειγμα το «εξοικονομώ κατοίκων» που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του κόστους ή και ολόκληρο το σύνολο των εξόδων, ανάλογα πάντα με την χρονική στιγμή που αποφασίζει η κυβέρνηση να φέρει στην επικαιρότητα αυτό το πρόγραμμα και με ποιες προϋποθέσεις.

Προηγούμενο άρθροIndian Springfield
Επόμενο άρθροΌχι τώρα, έχω πονοκέφαλο
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας