Η επαυξημένη πραγματικότητα διαμορφώνει το μέλλον της οικονομίας

Η επαυξημένη πραγματικότητα διαμορφώνει το μέλλον της οικονομίας

Η επαυξημένη πραγματικότητα διαμορφώνει το μέλλον της οικονομίας.

Η επαυξημένη πραγματικότητα έχει ήδη εισέλθει στην καθημερινή ζωή των περισσότερων ανθρώπων, άσχετα αν δεν το έχουν πάρει ακόμη είδηση, και σε αυτό βοήθησε η χρήση των έξυπνων τηλεφώνων, όπου υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που απευθύνονται στους καταναλωτές, στα βιντεοπαιχνίδια, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και την ψυχαγωγία.

Στις επιχειρήσεις, η πρόσβαση στο σύννεφο βοηθάει τους χρήστες της επαυξημένης πραγματικότητας να συνδέσουν τη δύναμη του υπολογιστή με την ανθρώπινη εμπειρογνωμοσύνη ούτως ώστε να παίρνονται ορθότερες αποφάσεις.

Ωστόσο αυτό το στοιχείο είναι πιο έντονο στη χρηματοοικονομική τεχνολογία. Ο τομέας αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και το AR είναι το επόμενο βήμα για την απλούστευση των διαδικασιών που απαιτούνται για την επιτάχυνση γρήγορων και εμπεριστατωμένων αποφάσεων. Η επαυξημένη πραγματικότητα θα μεταμορφώσει ολοκληρωτικά τόσο την επιχειρηματική τεχνολογία, όσο και την τεχνολογία των καταναλωτών που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές για τα ψώνια τους (με διαφορετικούς τρόπους το καθένα). Ας ξεκινήσουμε από την πλευρά των επιχειρήσεων.

Οπτικοποίηση δεδομένων και λήψη αποφάσεων

Η οπτικοποίηση των δεδομένων αποτελεί μείζονα πρόκληση για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Καθώς αυξάνεται η ανάγκη γρήγορης σύλληψης πολύπλοκων τάσεων και συνάμα αυξάνεται ο όγκος των διαθέσιμων δεδομένων. Το AR μεριμνά για τη γεφύρωση αυτού του χάσματος μεταξύ της ανάλυσης των δεδομένων και της κατανόησης από τον άνθρωπο.

Η οπτικοποίηση των δεδομένων με δυνατότητα AR μπορεί να βοηθήσει τους αναλυτές να αντιληφθούν πολύπλοκες ροές δεδομένων και να πάρουν αποφάσεις αρκετά γρήγορα, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν.

Η γνωστή εταιρεία Salesforce εκμεταλλεύτηκε τη δεσπόζουσα θέση που έχει στον τομέα των πωλήσεων για να το πράξει αυτό, δημιουργώντας ένα εργαλείο ανάλυσης δεδομένων βασισμένο στα σχετικά χαμηλού κόστους headset Rullet Oculus, δηλαδή μέσω αυτής της πρωτοποριακής μεθόδου, ο υπολογισμός πραγματοποιείται στο σύννεφο, και απλά για να εκμεταλλευτούν στο έπακρο οι επιχειρήσεις αυτή την υπηρεσία χρειάζονται μόνο το Rullet Oculus και τα δεδομένα τους. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό, αφού μέσα από ένα 3D περιβάλλον οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν με τις ροές των δεδομένων τους που δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα έτη (πάντα σε τεχνικό επίπεδο).

Επικοινωνία και σύνδεση

Η Wells Fargo έχει χτίσει ένα οικοσύστημα επαυξημένης πραγματικότητας που επιτρέπει στους καταναλωτές να αλληλεπιδρούν με τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς σε έναν εικονικοποιημένο χώρο. Παρόλα αυτά αρκετοί οικονομικοί αναλυτές αναρωτιούνται αν το AR θα αντικαταστήσει κάποια στιγμή το φυσικό υποκατάστημα της Τράπεζας.

Χρησιμοποιώντας ένα μίγμα έξυπνων φορητών συσκευών και το ακουστικό Oculus, η πολωνική χρηματοοικονομική εταιρία Comarch δημιούργησε ένα ιδιαίτερο οικοσύστημα επαυξημένης πραγματικότητας για μικρούς επενδυτές και γενικότερα για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Η επικοινωνία μεταξύ των υπαλλήλων πραγματοποιείται μέσω Smartwatch και smartphones, και τα δεδομένα μπορούν να παρουσιαστούν σε συνεδρίες με τη μορφή virtualization, το οποίο απλοποιεί στο μέγιστο κάθε είδους διαδικασία.

Όσον αφορά την τεχνολογία που ήδη διαθέτουν οι καταναλωτές (όπως smartphones), τους δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιούν περισσότερα εργαλεία για τα ψώνια τους, αποκτώντας ταυτόχρονα νέες συνήθειες που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας