ΑρχικήΕιδήσειςΗ πρώτη αίτηση εργασίας του Steve Jobs δημοπρατήθηκε για 174.000 δολάρια

Η πρώτη αίτηση εργασίας του Steve Jobs δημοπρατήθηκε για 174.000 δολάρια

Η πρώτη αίτηση εργασίας του Steve Jobs δημοπρατήθηκε για 174.000 δολάρια.

Η πρώτη αίτηση εργασίας που συμπληρώθηκε από τον Steve Jobs πριν από περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες αντανακλούσε την τεχνολογική φιλοδοξία του ιδρυτή της Apple να διαπρέψει στον τομέα. Το συγκεκριμένο έγγραφο πωλήθηκε για 174.000 δολάρια σε πλειστηριασμό που διεξήχθη στις ΗΠΑ, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά το έγγραφο είχε εκτιμηθεί στα 50.000, δηλαδή πωλήθηκε σχεδόν τρεισήμισι φορές πάνω από την αξία του.

Το άτομο που απόκτησε αυτό το πολύτιμο έγγραφο είναι ένας επιχειρηματίας του που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο από την Αγγλία. Έτσι για την ιστορία, ο αγοραστής ζήτησε να μην δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του και να παραμείνει ανώνυμος.

Η αίτηση εργασίας του Steve Jobs που συμπληρώθηκε το 1973, ήταν γεμάτο ορθογραφικά λάθη, και προφανώς για το μέγεθος αυτής της προσωπικότητας, αυτό το γεγονός μοιάζει πραγματικά ασύλληπτο για τα σημερινά δεδομένα της εποχής, γνωρίζοντας τι έχει επιτύχει ετούτος ο άνθρωπος, όσο ήταν εν ζωή.

Ωστόσο η εταιρεία που δημοπράτησε αυτό το έγγραφο η RR Auction δεν αναφέρει για ποια επιχείρηση προοριζόταν. Όμως περίπου τρία χρόνια αργότερα ο Steve Jobs και ο φίλος του ο Steve Wozniak ίδρυσαν την Apple.

Η RR Auction δήλωσε ότι η υψηλή τιμή που πωλήθηκε η αίτηση εργασίας, αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη επιρροή που έχει ο Jobs, ακόμη και μετά το θάνατο του. Ο Steve Jobs πέθανε από καρκίνο το 2011 σε ηλικία 56 ετών.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166