Η Epic Games λανσάρισε την ψηφιακή εκδοχή του ηθοποιού Andy Serkis

Η Epic Games λανσάρισε την ψηφιακή εκδοχή του ηθοποιού Andy Serkis

Η Epic Games λανσάρισε την ψηφιακή εκδοχή του ηθοποιού Andy Serkis.

Η Epic Games και η 3Lateral παρουσίασαν την ψηφιακή εκδοχή του ηθοποιού Andy Serkis, ο οποίος πρωταγωνίστησε στις ταινίες Lord of the Rings και Planet of the Apes.

Η προσπάθεια, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο του Game Developers Conference στο Σαν Φρανσίσκο, αποτελεί μέρος μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας για τη δημιουργία ψηφιακών ανθρώπων που προσομοιάζουν σχεδόν 100% την ανθρώπινη οντότητα, όπου πραγματικά δεν είμαστε σε θέση να ξεχωρίσουμε τη διαφορά μεταξύ του πραγματικού και του τεχνητού.

Η απόδοση του ψηφιακού ανθρώπου να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο είναι ένα επίτευγμα συνεργασίας από το Unreal Engine σε συνδυασμό με την τεχνολογία αιχμής Framework volumetric capture, reconstruction and compression της 3Lateral Meta Human Framework που κατάφεραν να επιτύχουν το ακατόρθωτο για τα σημερινά δεδομένα.

Τα ογκομετρικά δεδομένα δημιουργήθηκαν με τη λήψη μιας σειράς υψηλής ποιότητας εικόνων HFR του Andy Serkis από πολλές γωνίες και υπό ελεγχόμενο φωτισμό. Η διαδικασία του 3Lateral περιελάμβανε διάφορα σενάρια σύλληψης των εικόνων, ορισμένα εστίασαν στη γεωμετρία, μερικά στην εμφάνιση και άλλα σε κίνηση. Όλες αυτά εφαρμόστηκαν για να δημιουργήσουν μια ψηφιακή αναπαράσταση του Andy Serkis, με την προοπτική να δημιουργήσουν νέα πρότυπα σε αυτό τον τομέα της τεχνολογίας που κάνουν την απόδοση αυτού του αποτελέσματος τόσο ζωντανό.

Αυτή η νέα μεθοδολογία του 3Lateral μειώνει τα σύνολα των δεδομένων, διατηρώντας παράλληλα την ακεραιότητα των δεδομένων, επιτρέποντας την δυνατότητα εκ νέου στόχευσης της απόδοσης σε ψηφιακό χαρακτήρα, αλλάζοντας εύκολα το βλέμμα και τις λεπτές αποχρώσεις του προσώπου και του σώματος.

Η Kim Libreri, επικεφαλής της τεχνολογίας στην Epic Games, δήλωσε ότι χρειάστηκαν περίπου πέντε εβδομάδες για για να δημιουργήσουν αυτό το αποτέλεσμα του ηθοποιού Andy Serkis.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας