ΑρχικήSmartphonesΗ Gemalto δημιούργησε την πρώτη κάρτα 5G SIM και θα κυκλοφορήσει το...

Η Gemalto δημιούργησε την πρώτη κάρτα 5G SIM και θα κυκλοφορήσει το 1ο εξάμηνο του 2019

Η εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας Gemalto ανακοίνωσε σήμερα ό,τι έχει αναπτύξει την πρώτη 5G SIM στον κόσμο – και αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Η Gemalto ανέφερε: «Αναγνωρίζοντας την εξελισσόμενη πολυπλοκότητα των συσκευών επικοινωνίας νέας γενιάς, κατορθώσαμε τελικά να δημιουργήσουμε την 5G SIM σε τρεις μορφές: Μια παραδοσιακή αφαιρούμενη κάρτα SIM, μια ενσωματωμένη κάρτα SIM (eSIM) και μια κάρτα SIM M2M που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για διαδικτυακές συσκευές. Όλες οι εκδόσεις υποστηρίζουν τόσο τις προδιαγραφές του 3GPP όσο και τις συστάσεις της SIMalliance για την 5G SIM.

Εφόσον η Gemalto κυκλοφορήσει πρώτη στο εμπόριο τη νέα κάρτα SIM τύπου 5G, θα είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που θα προσφέρει μία τέτοια λύση που θα θεωρείται ικανή να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση των χρηστών και των συσκευών τους στο δίκτυο 5G.

Ο Emmanuel Unguran από την Gemalto δήλωσε: «Η νέα κάρτα 5G SIM παρέχει την απαραίτητη εμπιστοσύνη που απαιτείται σε αυτό το κινητό δίκτυο επόμενης γενιάς τόσο για τους παρόχους τηλεπικοινωνιών, όσο και τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους στο οικοσύστημα των επικοινωνιών. Εν ολίγοις θα βοηθήσει τους διαχειριστές των δικτύων να απελευθερώσουν την πλήρη δύναμη του φαγητού, μεγιστοποιώντας παράλληλα τις επενδύσεις τους στο δίκτυο και ταυτόχρονα θα έχουν τη δυνατότητα να απλοποιήσουν την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών που θα έχουν πλήρη συμβατότητα με τις προηγούμενες τεχνολογίες 3G και 4G».

Σε σύγκριση με τις προηγούμενες κάρτες SIM, η 5G SIM θα υποστηρίξει την απρόσκοπτη περιαγωγή στο 5G, θα έχει την ικανότητα να κρυπτογραφεί τα δεδομένα των συνδρομητών και συγχρόνως θα αυξήσει την ασφάλεια από ενδεχόμενες παραβιάσεις δεδομένων. Λόγω της δυνατότητας ανωνυμοποίησης, η νέα SIM αναμένεται να μειώσει εάν δεν εξαλείψει την μη εξουσιοδοτημένη παρακολούθηση τοποθεσίας, καθώς και να εξασφαλίσει τη συμμόρφωση του τηλεπικοινωνιακού φορέα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων.

Βέβαια για να απολαύσει κάποιος χρήστης τις δυνατότητες του 5G, δεν αρκεί μόνο να έχει εγκατεστημένη την κάρτα 5G SIM στο έξυπνο τηλέφωνο του, αλλά προφανώς απαιτείται και η συσκευή να υποστηρίζει το συγκεκριμένο δίκτυο επόμενης γενιάς έχοντας εγκατεστημένο το κατάλληλο μόντεμ, να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές δικτύου στη συγκεκριμένη τοποθεσία που βρίσκεται το εκάστοτε άτομο και ούτω καθεξής, επομένως εμείς την Ελλάδα μάλλον θα αργήσουμε λίγο να γευτούμε αυτές τις δυνατότητες, εν αντιθέσει με κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Είμαι ένας απλός και ταπεινός άνθρωπος. Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166