ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesΟι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 30% των τηλεθεατών στα esports

Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 30% των τηλεθεατών στα esports

Ο αριθμός των γυναικών που παρακολουθούν esports αυξήθηκε από το 23,9% στο σύνολο των τηλεθεατών το 2016 στο 30,4% το τέταρτο τρίμηνο του 2018, δηλαδή μέσα σε δύο χρόνια, σύμφωνα με έκθεση της Interpret, ερευνήτρια εταιρεία που μελετά την αγορά των esports.

Αυτή η αλλαγή ουσιαστικά ισοδυναμεί με αύξηση της τάξεως του 6,5%, που μεταφράζεται ως ένα σημαντικό άλμα για την κατηγορία των βιντεοπαιχνιδιών, λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη εκπροσώπηση των ανδρών τόσο στο κοινό που παρακολουθεί τα esports, όσο και στους επαγγελματίες αθλητές που δραστηριοποιούνται σε αυτό το άθλημα.

Ο Tia Christianson, επικεφαλής έρευνας στην Interpret δήλωσε: «Η μετατόπιση της τηλεθέασης μεταξύ του κοινού που δείχνει να αγαπά τα esports αποδεικνύει πως και οι γυναίκες έχουν μπει πλέον ενεργά σε αυτόν το χώρο. Η πρόοδος αυτού του μεγέθους φυσικά δεν ήρθε από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά με την πάροδο των ετών. Ωστόσο, η αύξηση του 6,5% κατά τη διάρκεια μιας διετίας είναι μια τάση που θα πρέπει να προβληματίσει τους ιθύνοντες που διοργανώνουν αυτές τις εκδηλώσεις, και φυσικά απαιτείται να αναπροσαρμόσουν το περιεχόμενο τους για να ικανοποιεί τις ανάγκες των γυναικών, και όχι μόνο των ανδρών».

Η Interpret επισήμανε πως η αύξηση των γυναικών που αρέσκονται να παρακολουθούν τα esports μπορεί να οφείλεται εν μέρει στην ραγδαία αύξηση των καινούργιων παιχνιδιών που δημιουργούνται σχεδόν κάθε μέρα, όπως στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, και τους υπολογιστές.

Βέβαια δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως η πλειοψηφία των ανθρώπων που ασχολούνται με τα esports είναι νεαρά άτομα κάτω των 21 ετών κατά κύριο λόγο, ωστόσο αυτή η ιδιομορφία ενδέχεται να αλλάξει δραματικά κατά τα επόμενα έτη.

Επιπρόσθετα μία άλλη σημαντική πτυχή του θέματος είναι πως τα esports υπολογίζεται πως θα αποφέρουν περισσότερα κέρδη στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών από άλλα παραδοσιακά αθλήματα σε βάθος χρόνου, όπως στο βόλεϊ , τον στίβο και ούτω καθεξής.

Εν τούτοις εκείνο το στοιχείο που ίσως να βλάψει ανεπανόρθωτα την βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών είναι ο εθισμός των παικτών, κάτι που φυσικά το αναγνώρισε ως ψυχική ασθένεια ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166