Η Gigabyte προειδοποιεί τους επενδυτές της πώς θα μειώσει τις τιμές στις κάρτες γραφικών

Η Gigabyte προειδοποιεί τους επενδυτές της πώς θα μειώσει τις τιμές στις κάρτες γραφικών

Η Gigabyte προειδοποιεί τους επενδυτές της πώς θα μειώσει τις τιμές στις κάρτες γραφικών.

Την περασμένη εβδομάδα η Gigabyte πραγματοποίησε διάσκεψη με τους επενδυτές της. Στο πλαίσιο των μελλοντικών βημάτων που πρόκειται να πράξει κατά τα επόμενα οικονομικά τρίμηνα, η Gigabyte εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με τη μείωση της ζήτησης κάρτας γραφικών και την επίδραση που θα μπορούσε να έχει στα έσοδα της.

Οι βασικές πληροφορίες σχετικά με τις κάρτες γραφικών είναι ότι οι αποστολές αναμένεται να μειωθούν περίπου 20% κατά την προσεχή έκθεση του 2ου τριμήνου του 2018. Ανταποκρινόμενη στην εξασθενημένη ζήτηση, η Gigabyte αναφέρει ότι θα μειώσει τη μέση τιμή πώλησης (average selling prices) κατά 10%.

Ένας μεγάλος παράγοντας πίσω από τη μείωση της ζήτησης στις κάρτες γραφικών είναι η σημαντική πτώση στην αξία των πιο δημοφιλών κρυπτονομισμάτων και η άνοδος των καλύτερων και αποδοτικότερων τρόπων εξόρυξης τους.

Οι πωλήσεις καρτών γραφικών της Gigabyte αναμένεται να φτάσουν το ένα εκατομμύριο μονάδες το δεύτερο τρίμηνο. Αυτό είναι ένα πέμπτο χαμηλότερο ποσό πωλήσεων για οικονομικό τρίμηνο στο ιστορικό της εταιρείας τα τελευταία χρόνια.

Οπότε για να βάλει ένα φρένο σε αυτή την καθοδική πορεία των πωλήσεων, η Gigabyte αποφάσισε να «επικεντρωθεί περισσότερο στην προώθηση καρτών γραφικών για συσκευές παιχνιδιών το δεύτερο εξάμηνο του 2018», αναφέρει η DigiTimes από τη διάσκεψη των επενδυτών.

Άλλες εταιρείες, όπως η Asus, η MSI και η Colorful είναι πιθανόν να προβούν στην ίδια ενέργεια για να μετριάσουν την οικονομική ζημιά που φαίνεται να έρχεται στον ορίζοντα. Η έλλειψη νέων προϊόντων από την AMD και την Nvidia, καθώς και οι κορεσμένες αγορές για αυτό που προσφέρουν σήμερα, σημαίνουν ότι τα υπάρχοντα αποθέματα θα μείνουν για πολύ καιρό στο ράφι εάν δεν μειωθεί η τιμή τους.

Ωστόσο σε όλο αυτό το πανηγύρι δεν μπορούμε να παραβλέψουμε δυναμική που έχουν τα κρυπτονομίσματα, και πως γύρω από τη βιομηχανία των ψηφιακών νομισμάτων εξαρτώνται κι άλλοι τομείς που επηρεάζονται άμεσα από τις ενέργειες τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας