ΑρχικήΔιαδίκτυοΗ Google επιτρέπει στους χρήστες να ενημερώσουν την εφαρμογή Χάρτες με φωτογραφίες

Η Google επιτρέπει στους χρήστες να ενημερώσουν την εφαρμογή Χάρτες με φωτογραφίες

Η πανδημία επέφερε πολλές αλλαγές μέσα στην κοινωνία, όπως το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων και την διαφοροποίηση των ωραρίων λειτουργίας σε εστιατόρια, καταστήματα κ.λπ.

Πλεον, η Google προχωρά σε μία ριζοσπαστική αλλαγή και θέλει να διασφαλίσει ότι οποιοσδήποτε χρήστης με Λογαριασμό Google θα μπορεί να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές σε πάνω από 200 εκατομμύρια σημεία παγκοσμίως στην εφαρμογή «Χάρτες» (Google Maps). Αυτή η τροποποίηση στους Χάρτες περιλαμβάνει και τους Τοπικούς οδηγούς (Local Guides), μια τεραστία κοινότητα που απαριθμεί 150 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο που συμβάλλουν στις ενημερώσεις των Χαρτών σε περίπτωση που υπάρχουν αλλαγές.

Για να καταστήσει ακόμη πιο χρηστικό το Google Maps, ο αμερικανικός τεχνολογικός Κολοσσός έχει εφεύρει ένα λειτουργικό τρόπο για τους χρήστες ώστε να μάθουν περισσότερα για τον τόπο που τους ενδιαφέρει και τις διαθέσιμες επιλογές που υπάρχουν, διερευνώντας τις συλλογές φωτογραφιών, τα σχόλια άλλων χρηστών και τις ενημερώσεις σχετικά με συγκεκριμένες τοποθεσίες σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Για παράδειγμα, οι χρήστες έξυπνων τηλεφώνων με λειτουργικό σύστημα Android μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν την καρτέλα “Συνεισφορά” στους Χάρτες για να λάβουν μέρος στο “Local Love Challenge” και να γράψουν αξιολογήσεις και κριτικές, καθώς και να προβούν σε επιβεβαιώσεις τοποθεσίας . Ο τρέχων αριθμός ανέρχεται σε 100.000 καταγεγραμμένες επιχειρήσεις. Η ομάδα ανάπτυξης του Google Maps σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το Local Love Challenge για την άμεση ενημέρωση δεδομένων στους χάρτες, ούτως ώστε οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να μάθουν πληροφορίες για κάποιο μαγαζί, μουσείο, δημόσια υπηρεσία κ.λπ να είναι σίγουροι πως το τρέχον ωράριο δεν είναι παρωχημένο.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που θα προστεθεί στο google maps τις επόμενες εβδομάδες είναι οι ενημερώσεις φωτογραφιών – μία εύκολη και διασκεδαστική μεθοδολογία για να μοιράζεστε πρόσφατες φωτογραφίες σε μέρη που επισκεφτήκατε. Αυτές οι ενημερώσεις θα βοηθήσουν τους χρήστες να μάθουν, όχι μόνο για την εξωτερική ή εσωτερική εμφάνιση μιας επιχείρησης σε κάποια τοποθεσία, αλλά και την προβολή του δρόμου και τις διάφορες συνθήκες κυκλοφορίας σε κοντινή απόσταση. Για να καταστήσουν αυτή τη λειτουργία πιο βολική, οι χρήστες μπορούν απλά να γράψουν ένα σχολιασμό στην περιγραφή των φωτογραφιών σε αντίθεση με την αξιολόγηση ή την κριτική που είναι πρακτικά κάτι πιο γενικό και αόριστο.

Για να συμμετάσχουν οι χρήστες ενερεγά στις ενημερώσεις των φωτογραφιών, μπορούν να μεταβούν στην καρτέλα «Updates» όταν βλέπουν ένα μέρος, και έπειτα δύναται να επιλέξουν “upload a photo update” για να ανεβάσουν τη δική τους φωτογραφία. Όλοι οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν όσες φωτογραφίες επιθυμούν, καθώς και να βλέπουν φωτογραφίες άλλων για κάποιο συγκεκριμένο σημείο στους χάρτες.

Ενώ η δυνατότητα ενημερώσεων για οποιαδήποτε σημείο στους χάρτες είναι ήδη διαθέσιμη σε περισσότερες από 80 χώρες, εν τούτοις οι νέες δυνατότητες φωτογραφιών τοποθεσίας θα είναι διαθέσιμες κατά τους επόμενους μήνες, και όχι άμεσα αυτή τη στιγμή.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166