Η Google λέει πως ο Chrome μπλοκάρει περίπου το ήμισυ των ανεπιθύμητων αυτόματων μηνυμάτων

Η Google λέει πως ο Chrome μπλοκάρει περίπου το ήμισυ των ανεπιθύμητων αυτόματων μηνυμάτων

Η Google λέει πως ο Chrome μπλοκάρει περίπου το ήμισυ των ανεπιθύμητων αυτόματων μηνυμάτων.

Η Google κυκλοφόρησε μόλις πριν από δύο εβδομάδες το Chrome 66 και επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στην καλή εμπειρία του χρήστη, δηλαδή το περιεχόμενο με ήχο πλέον δεν αρχίζει να αναπαράγεται αυτόματα μέχρι να πατήσουν οι ίδιοι οι χρήστες το Play.

Η αυτόματη αναπαραγωγή περιεχομένου που έχει απενεργοποιηθεί εξακολουθεί να αναπαράγεται αυτόματα, αλλά ο ήχος θα ξεκινήσει να ακούγεται μόνο εάν το Chrome έχει διαπιστώσει ότι έχετε την τάση να αναπαράγετε περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο.

Η Google προσπαθεί να επιτύχει μια ισορροπία στο αχανές διαδίκτυο που ορισμένες ιστοσελίδες καταπατούν κάθε έννοια σεβασμού προς τον επισκέπτη και τον αναγνώστη τους. Ο υπεύθυνος προϊόντων του Chrome, ο John Pallett, αποκάλυψε σήμερα ότι «η νέα πολιτική εμποδίζει περίπου τα μισά αυτόματα ανεπιθύμητα μηνύματα που παρουσιάζονται στους επισκέπτες μιας ιστοσελίδας».

Επίσης ένα άλλο καταπληκτικό στοιχείο είναι ότι ο Chrome αποφασίζει ποιο περιεχόμενο αυτόματου αναπαραγωγής ήχου θα σταματήσει ή θα συνεχίσει να παίζει, μαθαίνοντας από τις προτιμήσεις το χρήστη σύμφωνα με την προηγούμενη επίσκεψη και συμπεριφορά.

Αν δεν έχετε ιστορικό περιήγησης σε έναν ιστότοπο, ο Chrome επιτρέπει την αυτόματη αναπαραγωγή για πάνω από 1.000 ιστότοπους (οι οποίοι θεωρούνται αξιόπιστοι), όπου η Google αναφέρει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών σε αυτές τις τοποθεσίες επιτρέπει να παίζουν τα πολυμέσα με ήχο.

Επιπλέον καθώς θα περιηγείστε στο διαδίκτυο, ο Chrome θα ενημερώνει τη λίστα αυτή ενεργοποιώντας την αυτόματη αναπαραγωγή σε ιστότοπους όπου οι χρήστες επιτρέπουν να παίζουν τα πολυμέσα με ήχο κατά τις περισσότερες επισκέψεις τους σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες και τις απενεργοποιεί σε ιστότοπους όπου δεν τον πράττετε όταν τους επισκέπτεστε.

Η Google είναι πεπεισμένοι πως αυτό το εγχείρημα ήταν απαραίτητο να συμβεί, επισημαίνοντας ότι η απροσδόκητη αναπαραγωγή πολυμέσων ήχου και βίντεο είναι μία από τις συχνότερες ενοχλήσεις των χρηστών”, επειδή “μπορεί να χρησιμοποιούν δεδομένα τους, να καταναλώνουν περαιτέρω ισχύ του υπολογιστή και της συσκευής και να κάνουν ανεπιθύμητο θόρυβο κατά την περιήγηση. Αυτή η αλλαγή, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Google θα αλλάξει ριζικά το υπάρχον μολυσμένο και ανυπόφορο τοπίο στο διαδίκτυο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας