Η Huawei ανέλαβε τη δημιουργία υποδομών 5G στη Ρωσία

Η Huawei ανέλαβε τη δημιουργία υποδομών 5G στη Ρωσία

Παρά τον τεράστιο πόλεμο που δέχεται η κινεζική εταιρεία δικτύωσης και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η οποία μάλιστα προτρέπει και άλλες χώρες του δυτικού πολιτισμού να μην την εμπιστεύονται και να μην την αναθέτουν έργα τηλεπικοινωνιακών υποδομών, με αρνητική συνέπεια να την ωθεί όλο και περισσότερο στην απομόνωση και στον οικονομικό μαρασμό, ωστόσο τελικά η Huawei κατάφερε να βρει έναν καινούργιο πελάτη για να αναπτύξει και να εγκαταστήσει το δίκτυο 5G, και αυτός ο πελάτης δεν είναι άλλος από τη Ρωσία.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας υπέγραψαν τη συμφωνία κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης του κινέζου προέδρου Xi Jinping στη χώρα.

Σύμφωνα με το BBC, ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός γίγαντας υπέγραψε συμφωνία με την MTS, έναν ρωσικό οργανισμό τηλεπικοινωνιών, με την προοπτική να αναπτύξει την τεχνολογία 5G σε ολόκληρη τη χώρα.

Εν τούτοις αξίζει να σημειωθεί πως η Huawei θα χρειαστεί ένα χρόνο τουλάχιστον ένα χρόνο για να ολοκληρώσει και να φέρει εις πέρας το έργο που ανέλαβε.

Για όσους δε γνωρίζουν, η Huawei κατηγορείται από τις ΗΠΑ πως συνεργάζεται με την κινεζική κυβέρνηση με αποτέλεσμα να της παρέχει ευαίσθητες πληροφορίες για άλλες χώρες, βάζοντας σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των χώρων.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε επανειλημμένες φορές κατά το παρελθόν πως η Huawei μέσω της δημιουργίας υποδομών ασυρμάτων τηλεπικοινωνιακών δικτύων πέμπτης γενιάς που είναι γνωστό ως 5G θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την κινεζική κυβέρνηση για να κατασκοπεύει τα υπόλοιπα κράτη.

Η Huawei, από την άλλη πλευρά, αρνείται κατηγορηματικά όλες αυτές τις κατηγορίες, λέγοντας ό,τι δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις και πως αυτές οι αξιώσεις ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας όλων εκείνων που τις επικαλούνται. Μάλιστα για να αποδείξει πως δεν προβαίνει σε αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες κατά την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, καλεί τις αρμόδιες αρχές της εκάστοτε χώρας να επιβλέπουν το έργο, επίσης ισχυρίζεται ό,τι, με αυτόν τον έλεγχο, θα εξαλειφθεί κάθε υπόνοια και υποψία για την εταιρεία, αφού ομολογουμένως θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια.