Η Intel επανασχεδιάζει τα chip της για την προστασία από το Meltdown και το Specter

Η Intel επανασχεδιάζει τα chip της για την προστασία από το Meltdown και το Specter

Η Intel επανασχεδιάζει τα chip της για την προστασία από το Meltdown και το Specter.

Η Intel μόλις ανακοίνωσε ότι τα μελλοντικά chip της θα επανασχεδιαστούν για να προστατεύσουν τους χρήστες της από τα ευπάθειες Spectre και Meltdown.

Ανακοινώνοντας την είδηση σε μία ανάρτηση στο επίσημο ιστολόγιο της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος της Intel , Brian Krzanich, δήλωσε ότι η εταιρεία αντιμετώπισε το πρόβλημα εις βάθος λέγοντας.

Για όλα τα προϊόντα της Intel που δημιουργήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια, η Intel ζητά από όλους τους χρήστες να ενημερώνουν το συντομότερο δυνατό τα συστήματα τους όταν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση ή αναβάθμιση. Ο λόγος που έχουμε προβεί έχουμε προβεί σε αλλαγές στο σχεδιασμό των chip μας έγκειται στο γεγονός πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα περαιτέρω αυτά τα τρωτά σημεία και τις ευπαθείς.

Ο Brian Krzanich πρόσθεσε ότι: Έχουμε επανασχεδιάσει ορισμένα τμήματα των επεξεργαστών μας για να εισαγάγουμε νέα επίπεδα προστασίας μέσω διαμέρισης που θα προστατεύσουν τους χρήστες μας στο έπακρο. Σκεφτείτε αυτό το διαχωρισμό ως πρόσθετους προστατευτικούς τοίχους μεταξύ των εφαρμογών και των προνομίων των χρηστών για να δημιουργήσετε για τη δημιουργία εμποδίων προς τους χάκερς.

Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από τους νέους επεξεργαστές Intel Xeon Scalable, καθώς και τους επεξεργαστές Intel Core 8ης γενιάς που αναμένεται να κυκλοφορούν στο εμπόριο κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Ο επανασχεδιασμός των προϊόντων μας είναι ένα γεγονός για μια μακροπρόθεσμη δέσμευση απέναντι στους πελάτες μας. Η υπευθυνότητα για μας είναι πρώτιστο αγαθό και δεν πρόκειται να προδώσουμε ποτέ την εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει τόσα χρόνια οι πιστοί πελάτες μας, επισήμανε ο Krzanich.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας