Η Μ. Βρετανία είναι η κορυφαία χώρα στη δημιουργία θέσεων εργασίας στο AI

Η Μ. Βρετανία είναι η κορυφαία χώρα στη δημιουργία θέσεων εργασίας στο AI

Η Μεγάλη Βρετανία είναι η κορυφαία χώρα στη δημιουργία θέσεων εργασίας στο AI.

Καθώς οι επιχειρήσεις επιθυμούν να ενσωματώσουν όλο και περισσότερο την τεχνητή νοημοσύνη στις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους, η ζήτηση για θέσεις εργασίας στον τομέα του AI έχει αυξηθεί σημαντικά, σύμφωνα πάντα με νέα δεδομένα που αποκαλύπτουν ότι ο τομέας της τεχνητής νοημοσύνης στη Μεγάλη Βρετανία αναπτύσσεται ταχύτερα από ό, τι στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Πράγματι η Μεγάλη Βρετανία έχει σημειώσει τριπλάσια αύξηση των θέσεων εργασίας αναφορικά με το AI από το 2015, και βάσει αυτών των αριθμών η χώρα έχει καταστεί ως ένας παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης

Οι θέσεις εργασίας σε αυτό τον κλάδο απαιτούν γενικά εργαζόμενους με υψηλή ειδίκευση που είναι σε θέση να αναπτύξουν και να διατηρήσουν σύνθετα συστήματα και εφαρμογές. Οι δύο πιο περιζήτητες θέσεις από τους εργοδότες είναι οι επιστήμονες ανάλυσης των δεδομένων και οι προγραμματιστές της Μηχανικής Μάθησης, καθώς διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη χρήση και την ερμηνεία των δεδομένων.

Στη Μεγάλη Βρετανία , οι θέσεις εργασίας που σχετίζονται με το AI πληρώνονται πολύ περισσότερο από το μέσο μισθό σε παρεμφερείς κλάδους, με τους επιστήμονες δεδομένων να κερδίζουν κατά μέσο όρο 56.385 στερλίνες ετησίως και τους προγραμματιστές μηχανικής μάθησης να κερδίζουν κατά μέσο όρο 54.617 στερλίνες το χρόνο.

Παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις προσφέρουν υψηλότερους μισθούς, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες όσον αφορά την εξεύρεση ταλαντούχων ατόμων για την πλήρωση αυτών των θέσεων. Οι ερευνητές στην πραγματικότητα διαπίστωσαν ότι το ποσό των διαθέσιμων θέσεων εργασίας AI στη Μεγάλη Βρετανία ήταν έξι φορές υψηλότερο από τον αριθμό των ενδιαφερομένων που ήθελαν να δουλέψουν σε αυτή τη δουλειά.

Οι οικονομολόγος Tara Sinclair προσέφερε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το ζήτημα, λέγοντας:

«Η φήμη της Μεγάλης Βρετανίας ως τεχνολογικός ηγέτης έχει καταστήσει τη χώρα το φυσικό επίκεντρο ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης ​​και κατά συνέπεια η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο AI αυξάνεται σταθερά – και πλέον ξεπερνάει τις άλλες μεγάλες αγγλόφωνες χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας