Η Intel σχεδιάζει μια CPU 28 πυρήνων στα 5GHz, πραγματικό τέρας

Η Intel σχεδιάζει μια CPU 28 πυρήνων στα 5GHz, πραγματικό τέρας

Η Intel σχεδιάζει μια CPU 28 πυρήνων, πραγματικό τέρας.

Κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης στην Computex αυτήν την εβδομάδα, η Intel αποκάλυψε ότι εργάζεται σε μια CPU 28 πυρήνων την οποία υπόσχεται πως θα την διαθέσει στο εμπόριο εντός του 2018, χωρίς όμως να καθορίζεται κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο SVP της γνωστής κατασκευάστριας εταιρείας τσιπ, ο Gregory Bryant παρουσίασε στη σκηνή τον νέο ανώνυμο επεξεργαστή στη σκηνή, αν και η τεχνολογία και η αρχιτεκτονική που τροφοδοτούν τη CPU παραμένουν ένα μυστήριο. Ένας εκπρόσωπος της Intel επιβεβαίωσε ότι η νέα CPU είναι ένας single-socket επεξεργαστής με 28 πυρήνες χρονισμένος στα 5GHz, εν ολίγοις ένα πραγματικό τέρας.

Η βαθμολογία του Cinebench για τη συγκεκριμένη CPU ήταν 7,334, κάτι που αντικειμενικά είναι μία σπουδαία επίδοση για επεξεργαστή που προορίζεται για απλούς υπολογιστές.

Η Intel υποσχέθηκε πως ο καινούργιος επεξεργαστής 28 πυρήνων θα συντρίψει σε δυναμικότητα και απόδοση το Threadrippe 16 πυρήνων της AMD, καθώς και το Core i9 Extreme που ανήκει στην ίδια την εταιρεία.

Ωστόσο, το Core i9 Extreme διατίθεται σήμερα στα 1.999 δολάρια, οπότε ο μη ονομαστός επεξεργαστής 28 πυρήνων θα μπορούσε να πωλείται στο λιανικό εμπόριο σε εξωφρενική τιμή, πράγμα που σημαίνει πως ελάχιστα άτομα στην Ελλάδα θα καταφέρουν να τον αγοράσουν.

Πρέπει να αναφέρουμε επίσης το γεγονός πως αρκετός κόσμος κατηγορεί την Intel ότι πουλάει πανάκριβα τα προϊόντα της, κάτι που δεν συμβαδίζει με τον τρέχον ανταγωνισμό που υπάρχει εκεί έξω στην αγορά, αφού ο βασικός ανταγωνιστής της, η AMD πλέον βγάζει ισάξια προϊόντα σε πολύ χαμηλή τιμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας