Η CrowdStrike θα πληρώσει έως 1 εκατ. δολ. εάν οι πελάτες της υποστούν παραβίαση δεδομένων

Η CrowdStrike θα πληρώσει έως 1 εκατ. δολ. εάν οι πελάτες της υποστούν παραβίαση δεδομένων

Η CrowdStrike θα πληρώσει έως 1 εκατ. δολ. εάν οι πελάτες της υποστούν παραβίαση δεδομένων.

Η αμερικανική εταιρεία CrowdStrike ανακοίνωσε χθες ένα νέο πρόγραμμα εγγύησης για την αποκατάσταση των θυμάτων από χακάρισμα, προσφέροντας έως και 1 εκατομμύριο δολάρια για την κάλυψη των ζημιών, εάν ένας πελάτης που προστατεύεται από την κορυφαία λύση προστασίας του τελικού σημείου υποστεί κάποια παραβίαση ασφάλειας.

Η πρωτοφανής εγγύηση που δίνει η CrowdStrike θα προσφέρεται δωρεάν σε οποιονδήποτε πελάτη αγοράζει άδεια για την πλήρη συνδρομή CrowdStrike Falcon EPP Complete, το κορυφαίο λογισμικό ασφάλειας της εταιρείας.

Με βάση τον αριθμό των αδειών που αγοράζει ένας πελάτης, η εγγύηση παραβίασης μπορεί να καλύψει δαπάνες έως και 1 εκατομμυρίου δολαρίων για τη διάρκεια της συνδρομής Falcom EPP Complete – η οποία μπορεί να αποκτηθεί για περιόδους ενός έτους.

Η εγγύηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των εξόδων από την παραβίαση δεδομένων

Η CrowdStrike αναφέρει ότι οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εγγύηση για την κάλυψη ορισμένων εξόδων αντιμετώπισης των ζημιών που υπέστη ο πελάτης μετά την παραβίαση, όπως για νομικές συμβουλές, υπηρεσίες πραγματογνωμοσύνης που απαιτούν έλεγχο από εμπειρογνώμονες, έξοδα γνωστοποίησης του συμβάντος, αποκατάσταση των δημοσίων σχέσεων και πληρωμές για λύτρα από ενδεχόμενο εκβιασμό που θα προκύψει από χακάρισμα.

Η εγγύηση προσφέρεται σε ως έχει, και το CrowdStrike δεν σχεδιάζει να επιτρέψει στους πελάτες να διαπραγματευτούν τους όρους και την κάλυψή τους.

Η εγγύηση θα καλύπτει μόνο τις παραβιάσεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια του περιστατικού, οπότε τα προϋπάρχοντα περιστατικά ασφαλείας δεν είναι επιλέξιμα.

Το πρόβλημα των ανύπαρκτων εγγυήσεων λογισμικού ασφαλείας

Η CrowdStrike ανέφερε σε δελτίο τύπου ότι: «Κι άλλες εταιρείες σε διαφορετικούς κλάδους έχουν προσφέρει κατά καιρούς παρόμοιες εγγυήσεις για να εξασφαλίσουν στους πελάτες ότι τα προϊόντα που αγοράζουν θα λειτουργήσουν όπως διαφημίζονται. Αυτό όμως δεν συμβαίνει για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, όπου οι πελάτες γενικά έχουν ελάχιστες εγγυήσεις οικονομικές όταν τα προϊόντα ασφαλείας δεν καταφέρνουν να τους προστατεύουν».

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη στον τομέα της που προσφέρει μια τέτοια εγγύηση για την προστασία δεδομένων προς τους πελάτες, που αντικειμενικά δεν το τολμάει σχεδόν κανένας ανταγωνιστής της, προφανώς γιατί είναι τεράστιο ρίσκο.

Το καλοκαίρι του 2016 , η SentinelOne προσέφερε ένα παρόμοιο πρόγραμμα ασφάλισης στον κυβερνοχώρο, αλλά μόνο για ransomware. Μέσω του προγράμματος “Ransomware Cyber ​​Guarantee”, η SentinelOne δήλωσε στους χρήστες της ότι θα πληρώσει τα λύτρα λύτρα εάν κάποιος από τους πελάτες της μολυνθεί, ενώ προστατεύεται από το προϊόν ασφάλειας τελικού σημείου. Αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα ασφάλισης στον κυβερνοχώρο τελικά σταμάτησε αφού δεν είχε τα εχέγγυα να σταθεί στο ύψος του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας