Η Ionity ανακοίνωσε προσαρμογές στις τιμές φόρτισης στα ηλεκτρικά οχήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στη Νορβηγία, οι πελάτες θα πληρώνουν πλέον μόνο 26 σεντ ανά kWh, ενώ στη Γερμανία η τιμή θα μειωθεί επίσης, ανάλογα με το μοντέλο.
Η εταιρεία υλοποιεί μια εκτεταμένη αναθεώρηση της στρατηγικής τιμολόγησης, εισάγοντας νέα προγράμματα και τιμές για διαφορετικές χώρες. Πλέον, δεν υπάρχει ενιαία τιμή σε όλη την Ευρώπη.
Νέες επιλογές χρέωσης Ionity
Η Ionity προσφέρει πλέον τρεις διαφορετικές επιλογές χρέωσης: Ionity Direct, Ionity Passport Motion και Ionity Passport Power. Το Ionity Direct διαθέτει ένα απλό μοντέλο χρέωσης με βάση τη χρήση, με τιμές που ποικίλλουν ανάλογα με τη χώρα. Στη Γερμανία, η τιμή παραμένει στα 0,69 σεντ ανά kWh για τον Ad-Hoc χρεωμένο.
Τα προγράμματα Passport Motion και Passport Power είναι μηνιαίες συνδρομές με πάγια τέλη, προσαρμοσμένες σε διαφορετικές ανάγκες φόρτισης.
- Το Ionity Passport Motion απευθύνεται σε ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων με χαμηλές απαιτήσεις φόρτισης. Περιλαμβάνει μειωμένη πάγια χρέωση 3,99 ευρώ για τον πρώτο μήνα και τυπική μηνιαία χρέωση 5,99 ευρώ μετά. Οι τιμές ανά kWh κυμαίνονται από 0,33 έως 0,62 ευρώ ανάλογα με τη χώρα.
- Το Ionity Passport Power απευθύνεται σε ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων με υψηλότερες απαιτήσεις φόρτισης. Περιλαμβάνει μειωμένη πάγια χρέωση 7,99 ευρώ για τον πρώτο μήνα και τυπική μηνιαία χρέωση 11,99 ευρώ μετά. Η τιμή ανά kWh για αυτό το πρόγραμμα κυμαίνεται από 0,26 έως 0,51 ευρώ ανάλογα με τη χώρα.
Εφαρμογή και διαθεσιμότητα
Οι νέες χρεώσεις τίθενται σε ισχύ στις 28 Μαΐου 2024 και θα υιοθετηθούν σε ολόκληρο το δίκτυο φόρτισης Ionity σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως: Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Αυστρία, Πολωνία, Σουηδία, Ελβετία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Τσεχία, Ουγγαρία και Ηνωμένο Βασίλειο.
Αλλαγές στην περιοχή DACH
Στην περιοχή DACH (Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία), η τιμή για το Ionity Direct παραμένει σταθερή στα 0,69 ευρώ ανά kWh για τη Γερμανία και την Αυστρία, ενώ στην Ελβετία ισχύει ενιαία τιμή 0,79 CHF ανά kWh.
Ωστόσο, στην περιοχή DACH, οι τιμές μειώνονται στο ακριβότερο πρόγραμμα συνδρομής.
- Το Ionity Passport Motion προσφέρει μειωμένη πάγια χρέωση 3,99 ευρώ για τον πρώτο μήνα και τυπική μηνιαία χρέωση 5,99 ευρώ μετά στη Γερμανία και την Αυστρία. Η τιμή ανά kWh σε αυτές τις χώρες είναι 0,49 ευρώ, ενώ στην Ελβετία είναι 0,56 CHF ανά kWh με μηνιαία πάγια χρέωση 5,99 CHF.
- Το Ionity Passport Power, που απευθύνεται σε ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων με υψηλότερες ανάγκες φόρτισης, διατίθεται με μειωμένη πάγια χρέωση 7,99 ευρώ για τον πρώτο μήνα και τυπική μηνιαία χρέωση 11,99 ευρώ στη Γερμανία και την Αυστρία. Η τιμή ανά kWh για αυτό το πρόγραμμα σε αυτές τις χώρες είναι 0,39 ευρώ. Στην Ελβετία, η μειωμένη πάγια χρέωση για τον πρώτο μήνα του Passport Power είναι 7,99 CHF και η μηνιαία χρέωση 11,99 CHF, ενώ η τιμή ανά kWh είναι 0,46 CHF.
Σημείωση:
- 1 CHF ισοδυναμεί με περίπου 0,98 ευρώ.
- Οι τιμές ενδέχεται να αλλάξουν ελαφρώς ανάλογα με τον σταθμό φόρτισης.