Η Καναδική κυβέρνηση ζητά πίσω την επένδυση 18 εκατ. δολ. από την εταιρεία North

Η Καναδική κυβέρνηση ζητά πίσω την επένδυση 18 εκατ. δολ. από την εταιρία North
Στην φωτογραφία βλέπετε τα έξυπνα γυαλιά Focals που κατασκευάζονται από την εταιρεία North

Η Καναδική κυβέρνηση παρακρατεί το υπόλοιπο της επένδυσης ύψους 18,3 εκατομμυρίων δολαρίων (24 εκατομμύρια Δολάρια Καναδά CAD) από την εταιρεία North, επειδή απέλυσε 150 εργαζόμενους αυτή την εβδομάδα. Μάλιστα η North καλείται επίσης να επιστρέψει τα χρήματα που έχει ήδη λάβει από την επένδυση.

Ο υπουργός καινοτομίας του Καναδά, Navdeep Bains, δήλωσε ό,τι η επένδυση που έγινε από το κράτος βάσει ορισμένων προϋποθέσεων οι οποίες φυσικά δεν τηρήθηκαν και έχει ως αποτέλεσμα να απαιτείται να επιστραφούν τα χρήματα πίσω στο δημόσιο ταμείο και ό,τι όλες οι μελλοντικές πληρωμές προς την North έχουν ανασταλεί αμετάκλητα.

Η κυβέρνηση συνεργάζεται τώρα με τον North ούτως ώστε να μπορέσει η εταιρεία να αποπληρώσει τα χρήματα που έχει πάρει, και παράλληλα να προστατευτούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας.

Η Καναδική κυβέρνηση χρηματοδότησε τον Νοέμβριο την North, τον κατασκευαστή των έξυπνων γυαλιών Focals, μέσω του Στρατηγικού Ταμείου Καινοτομίας, ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να δημιουργούν νέα καταστήματα προσφέροντας ταυτόχρονα καινούργιες θέσεις εργασίας και να καινοτομούν στον Καναδά.

Φυσικά ο λόγος που το Στρατηγικό Ταμείο Καινοτομίας έδωσε αυτά τα χρήματα στην εταιρεία ήταν επειδή υποσχέθηκε πως θα άνοιγε 629 νέες θέσεις εργασίας, κάτι που τελικά αποδείχθηκε πως ήταν μία ψευδής υπόσχεση, αφού δεν τήρησε τη συμφωνία.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η North απέλυσε από το εργατικό δυναμικό της 150 άτομα αυτή την εβδομάδα, αν και δεν είναι σαφές ποιο πόστο κατείχαν οι υπάλληλοι, αλλά εκτιμάται πώς πιθανόν να δούλευαν στην γραμμή παραγωγής των έξυπνων γυαλιών.

Εν τούτοις αξίζει να επισημάνουμε το γεγονός πως ο Καναδάς είναι μία πλούσια χώρα και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η κυβέρνηση δίνει συνεχώς κίνητρα στους νέους ανθρώπους να ανοίξουν εταιρείες με την προοπτική να δώσουν δουλειά στα άνεργα άτομα, όπως και γιατί χαρίζει γενναίες χρηματοδοτήσεις στις υφιστάμενες επιχειρήσεις για να μεγαλώσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητές τους, πράγμα ουσιαστικά μεταφράζεται σε περαιτέρω ανάπτυξη για τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας