ΑρχικήΔιαδίκτυοΟ συνιδρυτής του Twitter, Evan Williams, αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο

Ο συνιδρυτής του Twitter, Evan Williams, αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο

Ο συνιδρυτής του Twitter, Evan Williams, ο οποίος είναι σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος της πλατφόρμας Medium, θα αποχωρήσει οριστικά από το διοικητικό συμβούλιο του Twitter, σύμφωνα με έκθεση της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (αγγλικά: Exchange Commission). Ο Williams θα αποχωρήσει επισήμως στο τέλος αυτού του μήνα.

Ο Williams ανέφερε: «Πέρασα 12 υπέροχα χρόνια στο Twitter και είμαι περήφανος για το τι έχω καταφέρει όλο αυτό τον καιρό στην εταιρεία. Εν τούτοις θα συνεχίσω την επαγγελματική μου πορεία, στρεφόμενος σε άλλα πολύτιμα έργα, αφιερώνοντας τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζονται για να στεφθούν με επιτυχία αυτά τα δύσκολα εγχειρήματα».

Ο Evan Williams ίδρυσε το Twitter το 2007 μαζί με τους Jack Dorsey και Biz Stone, και τελικά κατάφεραν να καταστήσουν την πλατφόρμα τους ως ένα από τα σημαντικότερα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στον κόσμο, κάτι που τους το αναγνωρίζει σχεδόν όλη η ανθρωπότητα, ακόμη και οι αντίπαλοί τους.

Το 2008, ο Williams ανέλαβε τη θέση του του Διευθύνοντος Συμβούλου στο Twitter, αντικαθιστώντας τον Dorsey, και αργότερα ο ίδιος αντικαταστάθηκε το 2010 από τον Dick Costolo (ο οποίος μετά απομακρύνθηκε από τον Dorsey λόγω διάφορων διενέξεων που είχαν μεταξύ τους).

Μετά την γνωστοποίηση της είδησης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Williams δημοσίευσε ένα tweet ευχαριστώντας τους συναδέλφους του, λέγοντας: “Σας ευχαριστώ, @jack και @biz για αυτή την σπουδαία πορεία που καταγράψαμεπαρέα Ελπίζω πως θα συνεχίσετε να βελτιώνετε την εταιρεία στο έπακρο. Είμαι πολύ τυχερός που υπηρέτησα στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter για 12 χρόνια, και αντικειμενικά ήταν μία ενδιαφέρουσα εμπειρία, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως είχε και τις δυσκολίες του αυτή η αποστολή».

Ωστόσο το Twitter ακόμη δεν έβγαλε κάποια ευχαριστήρια ανακοίνωση για τον Evan Williams, αλλά προφανώς θα γίνει κατά τα επόμενα 24ωρα, εκτός απροόπτου.

Από την άλλη πλευρά οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στον Evan Williams για την καταπληκτική δουλειά που έχει κάνει στον ιστότοπο medium.com που κατόρθωσε να το πάρει από την αφάνεια και τελικά να το καταστήσει ένα μεγαθήριο στην παγκόσμια σκηνή του διαδικτύου.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166