ΑρχικήΟικονομίαΗ κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας Blockchain αυξήθηκε σημαντικά στην Κίνα

Η κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας Blockchain αυξήθηκε σημαντικά στην Κίνα

Πρόσφατα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από κινεζικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ότι εταιρείες στην Κίνα έχουν υποβάλει αίτηση για πάνω από το ήμισυ όλων των παγκόσμιων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας blockchain.

Σύμφωνα με μια έκθεση που φέρει τον τίτλο «2020 Blockchain Industry Development», οι κινεζικές εταιρείες έχουν υποβάλει αίτηση για 4.435 διπλώματα ευρεσιτεχνίας blockchain μετά την έγκριση νομιμοποίησης του συγκεκριμένου κλάδου από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. Η μελέτη συντάχθηκε από κοινού από το Πανεπιστήμιο Τσινγκχουά, το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και το Ινστιτούτο Επικοινωνιών της Κίνας.

Επίσης παρουσιάζει ενδιαφέρον το γεγονός πως κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης επιτροπής τον Οκτώβριο του 2019, ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κάλεσε τη χώρα να επιταχύνει την υιοθέτηση τεχνολογιών blockchain ως πυρήνα καινοτομίας, προφανώς διότι φαντάζει πολλά υποσχόμενος.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο τεχνολογικός γίγαντας Alibaba Group είχε υποβάλει τον υψηλότερο αριθμό αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με το blockchain κατά το 2020, αγγίζοντας τα 200, δηλαδή 10 φορές περισσότερα από τον αριθμό που υπέβαλε η IBM κατά την ίδια περίοδο.

Επίσης, μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες έχουν δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για την κατάθεση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο blockchain στην Κίνα. Η Cointelegraph ανέφερε σε μια μελέτη της ότι 35 πολυεθνικές όπως η Microsoft, η Walmart, η Mastercard, η Sony και η Intel είχαν υποβάλει αίτηση για συνολικά 212 πατέντες blockchain από τον Μάρτιο του 2020 και έπειτα.

Το 2020, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας (World Intellectual Property Organization), ανέφερε ότι οι περισσότερες καταχωρήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για την τεχνολογία Blockchain προήλθαν από την Κίνα, κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει όλες τις προαναφερόμενες μελέτες που σχετίζονται με τούτο τον τομέα.

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από την Thomson Reuters από τον διεθνή οργανισμό διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας έδειξαν επίσης ότι πάνω από τα μισά, δηλαδή 406 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκαν το 2017 προέρχονταν από την Κίνα. Η χώρα κατέκτησε την πρώτη θέση με 225 διπλώματα ευρεσιτεχνίας Blockchain, ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ με 91 και την Αυστραλία με 13.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166