ΑρχικήΟχήματαUber και Lyft αναγκάζονται να ταξινομήσουν τους οδηγούς ως εργαζόμενους

Uber και Lyft αναγκάζονται να ταξινομήσουν τους οδηγούς ως εργαζόμενους

Η Uber και η Lyft διατάχθηκαν από το Εφετείο της Καλιφόρνια να ταξινομήσουν τους οδηγούς τους ως εργαζόμενους, προφανώς γιατί αυτές οι εταιρείες υπηρεσίες μεταφοράς κόσμου δεν σέβονται τα εργασιακά δικαιώματα των οδηγών, με αρνητικό πρόσημο να τους αντιμετωπίζουν επί της ουσίας ως ελεύθερους επαγγελματίες, και πιο συγκεκριμένα ως εξωτερικούς συνεργάτες, δίχως να δικαιούνται ασφάλιση, κατώτατο μισθό, ή και ταμείο ανεργίας.

Η Πολιτεία της Καλιφόρνια άσκησε αγωγή εναντίον αυτών των δύο εταιρειών τον περασμένο Μάιο, διότι παραβιάζουν με δόλιο τρόπο τους νόμους της πολιτείας που σχετίζονται με τα δικαιώματα των εργαζομένων. Παρόλο που η δικαστική απόφαση αναγκάζει επί του παρόντος τις εταιρείες να συμμορφωθούν πάνω σε αυτό το θέμα, ωστόσο εκκρεμεί το δημοψήφισμα στην Καλιφόρνια που θα γίνει μαζί με τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, όπου θα κληθούν οι καλιφορνέζοι πολίτες να ψηφίσουν υπέρ ή κατά αυτού του νόμου, δηλαδή αυτοί οι πανηγυρισμοί των οδηγών μπορεί να μην κρατήσουν για πολύ εάν η πλειοψηφία των συμπολιτών τους κρίνει πως δεν είναι με το μέρος τους.

Η Uber και η Lyft δήλωσαν ότι διερευνούν τις επιλογές προσφυγής τους, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν την παραπομπή της υπόθεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια. «Η σημερινή απόφαση σημαίνει ότι εάν οι ψηφοφόροι δεν πουν «Ναι» στο δημοψήφισμα, οι οδηγοί των υπηρεσιών μας δεν θα συνεχίσουν να εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, θέτοντας εκατοντάδες χιλιάδες Καλιφορνέζους εκτός εργασίας, και πιθανότατα δεν θα έχουν τους απαιτούμενους οικονομικούς πόρους για να ζήσουν αξιοπρεπώς».

Η μάχη για το δημοψήφισμα θερμαίνεται τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το εκλογικό σώμα είναι διαιρεμένο και διχασμένο ως προς το αν η Uber και η Lyft πρέπει να αντιμετωπίζουν τους οδηγούς σαν εργαζόμενους. Ο βασικός λόγος που υπάρχει αυτή η διχόνοια έγκειται στο γεγονός ότι εάν αναγκαστούν αυτές οι εταιρείες να προσλάβουν τους οδηγούς, τότε είναι λογικό και επόμενο πως θα αυξηθούν τα κόμιστρα μεταφοράς των επιβατών, αφού αυτόματα θα αυξηθούν τα έξοδα των επιχειρηματικών οντοτήτων που προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166