Η κουζίνα πρέπει να δείχνει και να είναι σωστά οργανωμένη

Η κουζίνα πρέπει να δείχνει και να είναι σωστά οργανωμένη

Εμφανής από το καθιστικό και τη γειτονική τραπεζαρία, η κουζίνα πρέπει όχι μόνο να είναι αλλά και να… δείχνει σωστά οργανωμένη. Για την περίπτωση αυτή, χρειάζεστε ορισμένα έξυπνα τρικ, ικανά να της εξασφαλίσουν λειτουργική όσο και όμορφη παρουσία.

H έλλειψη τοίχων εκθέτει την κουζίνα σε κοινή θέα, γεγονός που εύλογα σας προβληματίζει, και μάλιστα για δύο λόγους: αφενός γιατί αναζητάτε τη λύση που θα εξυπηρετεί πρακτικά τις καθημερινές σας δραστηριότητες, αφετέρου γιατί θέλετε μια κουζίνα άψογη αισθητικά, αφού θα ενέχει καθοριστικό ρόλο μέσα στο σπίτι. Κάντε την αρχή με μια διεξοδική μελέτη της κάτοψης. Το σχήμα της, σαν ένα «Γ», σας «υποχρεώνει» να το ακολουθήσετε, εφαρμόζοντας δύο συστάδες ντουλαπιών καθ’ όλη τη διαδρομή του, όχι ωστόσο σε επαφή με τους τοίχους, αλλά σε απόσταση δύο μέτρων από αυτούς, ούτως ώστε να δημιουργήσετε αντίστοιχα δύο νησίδες εξοπλισμένες με πάγκους και ντουλάπια.

Η μία θα φιλοξενεί τις εστίες, η δεύτερη το νεροχύτη και, επιπλέον, μία γενναιόδωρη επιφάνεια εργασίας. Εδώ μάλιστα θα προσθέσετε σκαμπό, επωφελούμενοι από την κατασκευή, για να φτιάξετε μια γωνιά αφιερωμένη στα μικρά, γρήγορα γεύματα. Την ίδια στιγμή, στον πλησιέστερο κάθετο τοίχο και εφόσον οι διαστάσεις το επιτρέπουν, θα εγκαταστήσετε επιπρόσθετα αποθηκευτικές μονάδες, με συρτάρια και ρολ τοπ, αποφεύγοντας τα ανοιχτά τμήματα, όπου θα ακουμπήσετε τις μικροσυσκευές αλλά και γενικότερα τα είδη που μπορούν να απομακρυνθούν από το πεδίο της άμεσης πρόσβασης. Μην ξεχνάτε πως, όταν τα ρολ τοπ κλείνουν, κρύβουν καλά το περιεχόμενό τους, προτάσσοντας αντί αυτού μια όμορφη, καλογυαλισμένη επιφάνεια.

Σε ό,τι αφορά στην εμφάνιση της σύνθεσης, μια ενδιαφέρουσα πρόταση είναι να συνδυάσετε το λευκό λαμινέιτ με το ανοιχτόχρωμο ξύλο και το αλουμίνιο, καταλήγοντας σε ένα θελκτικό αποτέλεσμα, αρκεί βέβαια η αισθητική του να ισορροπεί και με το ύφος των υπόλοιπων χώρων. Ολοκληρώστε την εντύπωση με ένα τραπέζι με λευκή επιφάνεια και μεταλλικό σκελετό, με άνετες καλοφινιρισμένες καρέκλες, με έξυπνα γκάτζετ και ιδιότροπα σερβίτσια, βέβαιοι πως αυτή η κουζίνα αξίζει να φαίνεται. Ένας λόγος παραπάνω για να βάψετε κόκκινο τον κεντρικό της τοίχο και να υπογραμμίσετε στο μάξιμουμ την παρουσία της.

Προηγούμενο άρθροΝησιώτικη πολυτέλεια. Στην Τζια, σε μια καλοσχεδιασμένη κατοικία
Επόμενο άρθροΠίστευε και ερεύνα
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας