Η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές μπλόκαρε το mobile internet μετά από έντονες διαδηλώσεις

Η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές μπλόκαρε το mobile internet μετά από έντονες διαδηλώσεις

Η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές μπλόκαρε το mobile internet μετά από έντονες διαδηλώσεις.

Μερικές φορές οι κυβερνήσεις των υπανάπτυκτων χωρών λαμβάνουν αμφιλεγόμενα μέτρα για τη λογοκρισία του περιεχομένου που διατίθεται στο διαδίκτυο, συνήθως για να ελέγχουν τι κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και στις τοπικές ιστοσελίδες.

Η κυβέρνηση στο Μπαγκλαντές φέρεται να έχει μπλοκάρει το κινητό διαδίκτυο (αγγλικά: mobile internet) στη χώρα σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις βίαιες διαμαρτυρίες που διεξάγονται στην περιοχή.

Οι διαδηλώσεις άρχισαν την περασμένη εβδομάδα όταν ένα λεωφορείο χτύπησε με ταχύτητα και σκότωσε δύο μαθητές στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Ντάκα. Όμως, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρόμοια τραγικά συμβάντα με αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, μαζεύτηκαν αρκετοί φοιτητές για να διαμαρτυρηθούν και να προωθήσουν το αγαθό της οδικής ασφάλειας.

Ωστόσο η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, αφού μαζεύτηκε αρκετός κόσμος, κάτι που θορύβησε την κυβέρνηση του Μπαγκλαντές, η οποία αρχικά δήλωσε ότι θα λάβει μέτρα για να επαναφέρει την τάξη και την πειθαρχία στη χώρα, αλλά προφανώς αυτή η ενέργεια δεν έπιασε τόπο και αναγκάστηκε να μπλοκάρει το mobile internet στην περιοχή.

Ωστόσο σαν να μην έφτανε αυτό, η αστυνομία βγήκε στους δρόμους για να διαλύσει τις διαδηλώσεις, μέσω βίαιων πράξεων, μάλιστα τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν πώς τραυματίστηκαν 100 άτομα στην περιοχή Jigatala της Ντάκα, διότι η αστυνομία είχε πυροβολήσει τους διαδηλωτές με σφαίρες καουτσούκ και ρίχνοντας δακρυγόνα, επίσης και οι φιλοκυβερνητικοί πολίτες επιτέθηκαν στους φοιτητές.

Σύμφωνα με αναφορές από τα τοπικά κανάλια, οι υπηρεσίες 3G και 4G έχουν έχουν μπλοκαριστεί και ανασταλεί σε ορισμένα μέρη της περιοχής τις τελευταίες 24 ώρες, γεγονός που δυσκολεύει τους φοιτητές να διοργανώσουν νέες διαμαρτυρίες.

Δεν είναι σαφές για πόσο καιρό η κυβέρνηση σκοπεύει να εμποδίσει την πρόσβαση στο mobile internet, καθώς επιφέρει απίστευτη ταλαιπωρία σε όλους τους άλλους που δεν συμμετέχουν στις διαδηλώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκλογές στο Μπαγκλαντές θα γίνουν φέτος προς τα τέλη της χρονιάς. Σε γενικές γραμμές το Μπαγκλαντές είναι μία πάμφτωχη χώρα που ο κόσμος βιώνει μία άθλια ζωή με ακραία φτώχεια, οπότε καταλαβαίνετε πως δεν θέλει πολύ να υπάρξει κοινωνική εξέγερση για τις άθλιες συνθήκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας