Η LayerX θα αναπτύξει σύστημα ψηφοφορίας σε blockchain χρησιμοποιώντας ψηφιακή επαλήθευση ταυτότητας στην Ιαπωνία

Η LayerX θα αναπτύξει σύστημα ψηφοφορίας σε blockchain χρησιμοποιώντας ψηφιακή επαλήθευση ταυτότητας στην Ιαπωνία

Η ιαπωνική εταιρεία LayerX θα συνεργαστεί με μια εφαρμογή ψηφιακής ταυτότητας που ονομάζεται xID για τη δημιουργία ενός συστήματος ψηφοφορίας με βάση το blockchain στην ιαπωνική πόλη Κάγκα.

Σε ανακοίνωση της LayerX την Πέμπτη, η εταιρεία με έδρα το Τόκιο δήλωσε ότι θα αναπτύξει το πρόγραμμα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε μια προσπάθεια να προωθήσει τις ασφαλείς εκλογές για την πόλη των 68.000 κατοίκων. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία ανέφερε ότι σε πρώτη φάση πρέπει να βρεθεί μία ικανοποιητική φόρμουλα για να αντιμετωπιστεί το κόστος και η σταθερότητα των σημερινών ηλεκτρονικών συστημάτων ψηφοφορίας στην περιοχή.

«Η ψηφοφορία μέσω του Διαδικτύου παρουσιάζει μία σειρά δύσκολων προκλήσεων, όπως η αποτροπή της διπλής ψήφου, τα τεχνικά εμπόδια για τη διατήρηση των μυστικών ψηφοφοριών και το κόστος των συσκευών ψηφοφορίας», δήλωσε σε ανακοίνωση της η εταιρεία. «Η LayerX ερεύνησε και ανέπτυξε ένα ηλεκτρονικό πρωτόκολλο ψηφοφορίας που εξισορροπεί τη διαφάνεια της διαδικασίας ψηφοφορίας και την εμπιστευτικότητα των αρχείων ψηφοφορίας».

Σύμφωνα με την εταιρεία, η εφαρμογή xID θα ενισχύσει το υφιστάμενο σύστημα ψηφοφορίας της εταιρείας, βοηθώντας στην επαλήθευση της ταυτότητας του εκάστοτε ψηφοφόρου και διασφαλίζοντας ότι εκδίδεται μόνο ένα ψηφοδέλτιο ανά άτομο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα της LayerX θα επιτρέπει στους ψηφοφόρους να ελέγχουν εάν έχει καταμετρηθεί η δική τους ψήφο, ενώ παράλληλα, το άλλο σύστημα θα προστατεύεστε από αποκρυπτογράφηση για την αποφυγή διαρροής δεδομένων.

Έτσι για την ιστορία να σημειωθεί ότι οι αξιωματούχοι του συγκεκριμένου Δήμου ανακήρυξαν την περιοχή ως «blockchain city», καθιστώντας την πρώτη πόλη στην Ιαπωνία που λαμβάνει αυτό τον τίτλο. Αυτή η πρωτοβουλία είναι μέρος ενός στρατηγικού σχεδίου που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της μείωσης του πληθυσμού στις αγροτικές περιοχές. Η LayerX έκανε επίσης μια παρόμοια ανακοίνωση τον Νοέμβριο, όταν δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στην πρωτοβουλία «έξυπνη πόλη» της Tsukuba City.

Ωστόσο, το μόνο που απομένει είναι να δούμε κατά πόσο είναι εφικτό αυτό το σύστημα να λειτουργήσει στην πράξη, και όχι απλά μόνο στη θεωρία.

Προηγούμενο άρθροHugo Boss: Μεταξύ ουρανού και θάλασσας
Επόμενο άρθροΗ έκδοση 2021 του Paris Air Show ακυρώθηκε λόγω πανδημίας
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας