Η Mastercard στηρίζει την ηλιακή ενέργεια στην Αφρική μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών

Η Mastercard στηρίζει την ηλιακή ενέργεια στην Αφρική μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών

Η Mastercard στηρίζει την ηλιακή ενέργεια στην Αφρική μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών.

Η ηλιακή ενέργεια είναι το κλειδί του προβλήματος για πολλές χώρες στην Αφρική, ωστόσο είναι μία δαπανηρή μέθοδος, και το χειρότερο όλων είναι πως αν δεν έχεις φυσικά χρήματα να το πληρώσεις, τότε προφανώς δεν θα αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτό το αγαθό.

Έτσι, η παγκόσμια εταιρεία πληρωμών, η Mastercard,, συνεργάστηκε με την εταιρεία ηλιακής ενέργειας M-KOPA Solar , με αρκετές τράπεζες και διάφορους φορείς εκμετάλλευσης των δικτύων τηλεπικοινωνιών για να επιτρέψει τις ηλεκτρονικές πληρωμές σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε τράπεζες. Η συμμαχία θα δώσει την ευκαιρία στους καταναλωτές να πληρώνουν την ηλιακή ενέργεια με ευκολότερο τρόπο, απ’ ότι στο παρελθόν.

Περίπου 625 εκατομμύρια άνθρωποι στην υποσαχάρια Αφρική και 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν λίγη ή καθόλου πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια.

«Θεωρούμε την πρόσβαση στην ενέργεια ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα», δήλωσε η Kiki Del Valle, ανώτερος αντιπρόεδρος εμπορίου της Mastercard, σε συνέντευξη της. «Η Mastercard προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτό το σοβαρό πρόβλημα φέρνοντας μια πιο εκσυγχρονισμένη μέθοδο για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας σε πολλούς ανθρώπους. Η παρούσα κίνηση αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας μας για ένα καλύτερο κόσμο, καθώς η πρόσβαση στην ενέργεια διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην υγεία, στην ισότητα των φύλων, στις οικονομικές ευκαιρίες, στην ασφάλεια, στη βιολογική βιωσιμότητα και σε πολλούς άλλους βασικούς τομείς στην ανθρώπινη ανάπτυξη. Γι ‘αυτό και μας ενδιαφέρει η ηλιακή ενέργεια».

Η Mastercard παρουσίασε τα σχέδιά της για ένα νέο είδος ψηφιακής πληρωμής στην εκδήλωση Mobile World Congress στη Βαρκελώνη. Η εταιρία και οι συνεργάτες της θα επιτρέψουν στην M-KOPA να επεκτείνει το πρόγραμμα πληρωμής με την πάροδο του χρόνου χωρίς να ανησυχεί για τον τρόπο με τον οποίο θα πληρώνουν οι καταναλωτές.

Το πρόγραμμα pay-as-you-go είναι ένας εύκολος τρόπος για την διεξαγωγή ηλεκτρονικών πληρωμών σε απομακρυσμένα μέρη και αγροτικές περιοχές. Αλλά χωρίς λύσεις εύκολης πληρωμής, είναι δύσκολο να εφαρμοστούν και να κλιμακωθούν τέτοιου είδους σημαντικές ενέργειες. Η Mastercard χρησιμοποιεί το Masterpass QR codes, μια ανοιχτή και διαλειτουργική τεχνολογία που παρέχει στους ανθρώπους μέσω του κινητού τηλεφώνου τη δυνατότητα να κάνουν με ασφάλεια τις αγορές τους, χωρίς να χρειάζονται μετρητά η πλαστική κάρτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας